Kainos kyla, kanopinių fiesta tęsiasi | Diena.lt

KAINOS KYLA, KANOPINIŲ FIESTA TĘSIASI

Lupikavimo fiesta nesibaigia. Nuo sausio 9-osios kilo automobilių taršos mokestis. Tie, kurie 2020 metais registruodami automobilį biudžeto kanopiniams mokėjo, pvz., 270 eurų, dabar tą pačią mašiną perregistruodami turės pakloti jau 364. Kaip sakoma, ačiū partijai, tėvynei ir visa tai kažkada sukurpusiai politinei kolūkiečių sektai. Neužmiršime.

Šis mokestis, pasirodo, kiekvienais metais didėja pagal kažkokį anoniminį kainų indeksą. Kaip aiškino „Regitros“ atstovė, 2022-ųjų pradžioje kainos kilimas siekė 10 proc., šiemet – 35 proc., taigi už transporto priemonės įregistravimą dabar plosite daugiau.

Žodžiu, kuo aukščiau kyla kainos, tuo žiauriau reikia plėšti piliečius. Metalinė logika.

Dabar klerkai jau skelbia mokesčių reformą. Kitaip tariant, naują lupikavimo erą. Mat valdantieji niekaip neišgali subalansuoti pajamų ir išlaidų, todėl kasmet skolinasi milijardus ir taip primityviai lopo iždo bedugnę. Palūkanos sadistiškai kyla, valstybės skola didėja, tad reikia sugalvoti naujų būdų, kaip lupikauti.

Kas tie 14 eurų, kai ministrė gauna 4 674 per mėnesį? O ką reiškia 14 eurų vidutinės pensijos močiutei?

Dar vienas valdančiųjų hiperboloidas – butų, namų ir garažiukų mokestis. Finansų ministrė G. Skaistė praėjusią savaitę ramino: siūlomo įvesti nekilnojamojo turto mokesčio pusė šalies gyventojų nemokėtų, o likusi dalis turėtų vidutiniškai pakloti 14 eurų per metus.

Kas tie 14 eurų, kai ministrė gauna 4 674 per mėnesį? O ką reiškia 14 eurų vidutinės pensijos močiutei? Ar bent suvokia tie suriebėję reformatoriai, ką daro? Ministrė apreiškė: pensininkai ir socialiai remtinieji galėtų prašyti atidėti mokesčio mokėjimą. Atkreipkite dėmesį – ne būtų atleisti nuo mokesčio, o „galėtų prašyti atidėti mokesčio mokėjimą“. Super, tai tiesiog neužmirštama. Tik kaip turėtum nekęsti savo tautos, kad kasmet išburtum jai vis naujų kančių?

P. S. Kam geležinkelio depui korporatyvinių reikalų direktorės etatas? Gal jo labiau reikia tiems, kurie dažnai vartoja slaviškos kilmės vedinius „kursiokė“, „klasiokė“, „kambariokė“, „draugiaška“?

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

G

Nereikia skleisti marazmų, šitas mašinų mokestis išėjo iš valstiečių valdžios.

to durnelis cha cha cha

tikras durnelis. Girdėjo kad skambėjo. Bet nežino apie ką. Kolūkiečiai ne prie ko. Nes " ačiū partijai, tėvynei už taloną patalynei" Gerai dar patalynei. Ta partija, kuriai priklausė svarbiausias kolaborantas algirdo mykolas, partškola grybovskaya, LKP CK narė ožkelytė ir t.t. taip nuvadovavo, kad nuo 1980 metų net triusikai buvo su talonais. Beje, tik lietuvoje taip gali būti.Uždraudė ne nusikalstamą komunistų partiją o komunistų simbolius. Pagal labašvancų vadeivas ne vilkas o vilko šešėlis avis pjauna. Nusikaltėliai ir kolaborantai (tai vienas ir tas pats) ne komunistai o raudonas skuduras kūjis su pjautuvu. Turiu namuose ir kūjį ir pjautuvą. Nieko blogo niekada niekam jie nepadarė.

klausyk tu, besikvatojantis

gal pats kažko apsirijai jei kaip Armonikaitė nežinodama ką beiškrėst iš pykčio dėl pralaimėtų rinkimų, kaip į seimą įleist Šuriką, pats irgi sapalioji persiutes nežinia ką?:D)) Tau nepatinka Pocius? O man patinka Pocius. Ir jo straipsniai. YPAČ JO STRAIPSNIAI!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS