Kalėdos – it patrainiota merga | Diena.lt

KALĖDOS – IT PATRAINIOTA MERGA

Kadaise dainelę "Jingle Bells" sumeistravęs Jamesas Pierpontas net neįtarė, kad sukūrė himną totaliniam įkyrumui ir nuoboduliui.

Tiesa, jis tą savo primityvių sąskambių mišinį iš pradžių vadino "The One Horse Open Sleigh", kuris su Kalėdomis neturėjo nieko bendra. Dar daugiau – dainelė buvo siejama su rasizmu, o jos autorius – su jo mylima juodaodžių vergove.

Bet pas mus juodaodžiai – jokia problema. Kaip ir rasizmas. Didesnis (ne)džiaugsmas yra šiandienis "Jingle Bells" skambėjimas parduotuvėse, gatvėse, autobusuose, net striptizo klubo tualetuose. Dar – įsijungus žydrąjį TV, galvos kvaršintoją. Nudelbus dėmesį į išmaniąją maldaknygę. Visur tos pačios garsinės "Jingle Bells" grimasos.

Rajumo varžytuvių pertraukėlėse "ten, kažkur už kampo", vis užtraukia ir tas tikras visų laikų bičas, nustumdamas kitus prekybos centrus į rinkodaros neviltį – prieš lyderius nepašokinėsi net ir su A. Saboniu, reklamoje valgančiu burokėlius.

Į rinkos kovas nuosekliai įsilieja dar ir reklaminis atsikosėjimas "Laimingų šventų Kalėdų", virstantis telefoniniu mykimu, pro durų tarpą iškišus rankas su artimuosius rodančiais mobiliaisiais įrenginiais, siekiant neva paguosti vienišą draugę pajuodusiu priekiniu dantimi. Kam šventės, o kam – apmokestinti megabitai.

Ši visuotinė nuolat kartojamų skatinamųjų garsų kakofonija smelkiasi į smegenis ar net sapnus, tapdama šventine alergija, nuo kurios norisi kasytis.

Tada ir susivoki, kad Kalėdos pas mus pavirto nutrainiota turgaus merga, kuri įkyriai lenda į akis, nes nori tik tavo dėmesio ir pinigų. Ji galuojasi barakudos įpročiais, klinikiniu goduliu ir begėdiška tuštybe, besislepiančia po ekonomiškai naudingos elgsenos triukais. Nors dar, regis, ne taip seniai buvo pamaldi birutietė, deklaravusi atjautą, skaistybę ir dvasios tyrumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

ALGIS

TIKRAI , MAN TA DAINA , KAIP NUVALKIOTA KEKŠĖ , IŠGIRDUS NET VEMT VERČIA .

Kažin

ar geriau žiūrėti ir klausytis Jingle Bells, ar mūsų, lietuviškų" "atlikėjus" su užmerktomis akimis, be jokios melodijos dviejų akordų kartojimą, ir tęsiama eee...- beee...-meee... "karunkas"....

kauniete-suvalkiete

..megstu S.P. zurnalisto tiesmukus ,"nepridengtus nuometu " epitetus[[si karta ---...ishmanioji maldaknyge"" ]] wau Bet tos mergos truputi gaila,,nors jjingalai near mano megiami Su Naujais!! tevynainiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS