Kam alergija, o kam – džiugesys | Diena.lt

KAM ALERGIJA, O KAM – DŽIUGESYS

Dažnas vairuotojas vėl kasosi smegenis – degalų litro kaina kamuoja lyg alergija – jau du eurai, o skaičiukai degalinių kainoraščiuose ir toliau, panašu, šturmuos everestus.

Ne tik teks mažiau važinėti, bet ir brangs viskas, kas ant lentynos padėta parduotuvėje. O čia dar anoniminiai ekspertai metų pabaigoje žada badą ne tik Afrikoje, bet ir "kai kuriose Europos šalyse". Žodžiu, perspektyva – raudona, kaip degalinių švieslentė.

Tam tarsi antrina ir finansų ministrė Gintarė Skaistė, žadanti nuvertėjimo sezoną visą vasarą, nors jau ir gegužę išankstinė metinė infliacija viršijo 18 proc.

Ką daro mūsų valdžia, kad šitos infliacinės klaikumos prasisklaidytų? Na, nuo birželio 1-osios padidino pašalpas. Dar kai ką kosmetiškai paknebino. Bet jau aišku, jog vargo tautai tikrai bus.

G.Skaistė sako, kad ji nekalta, mat "du trečdaliai infliacijos ateina iš išorinių faktorių". Lyg pas mus niekas akcizų degalams nebūtų didinęs.

Laimės receptų – daug ir visi jie susiję su biudžeto resursais.

Žodžiu, akcizas – lyg gėjų paradas, sustabdyti jo proveržių neįmanoma. Neįmanoma ir tautai pagerinti gyvenimo, nes "viskas dėl išorinių faktorių". Neįmanoma nei PVM sumažinti, nei kitų mokesčių pripjauti.

Be to, visai smagu skaičiuoti biudžeto perviršį ir dar aiškinti, koks bus tvarus totalinis nekilnojamojo turto mokestis. Net senoliams po 65-erių jis bus atidėtas – sumokės paveldėtojai.

Esmė čia paprasta – kuo kainos didesnės, tuo daugiau mokesčių surenkama, biudžeto rodikliai geresni, vadinasi, ir laimės šalyje daugiau. Gali tada įstaigėlės vadeiva mokėti sau algą 18 tūkst. eurų, kaip atsitiko nežinia kam reikalingame Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre. Ir nulinė atsakomybė. Galima renovuoti ligoninės skyrių už milijoną, o paskui tą skyrių uždaryti, kaip atsitiko Trakuose. Vėl niekas nekaltas. Galima ir kabinetą remontuoti už 700 tūkst. eurų, posėdžių stalą pirkti už 20,2 tūkstančio, kaip anksčiau įvyko Vyriausybės pastate. Laimės receptų – daug ir visi jie susiję su biudžeto resursais. Ir ko čia niurgzti tamsiai liaudžiai, juk pašalpos tai padidintos?

P.S. Lauksime trijų eurų už litrą, mat infliaciją pas mus lemia "išoriniai faktoriai". Tik jei valdžia tokia bejėgė, ką ji apskritai ten kasosi?

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To cha cha cha

Bet tu ir durnas.

KOSMONAUTAI, ASTRONAUTAI IR VISATŪNAI

Tarptautinėje kosminėje stotyje skrenda rusų kosmonautas, amerikonų astronautas ir lietuvių visatūnas. Prisijungia erdvėlaivis su kinų taikonautu, atdaro liuką, o ten ...

to cha aha

O Putinas neblogas sankcijas išmastė į jievrožopos sankcijas. Karas Ukrainoj gerokai dėjo per kišenę jievrosojūzui. Lietuvai tame tarpe. Tik iš biudžeto mintančios žiurkės laimingos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS