Kam dirbti? Eikite rėkti! | Diena.lt

KAM DIRBTI? EIKITE RĖKTI!

Mūsų ponuliai sostinėje praregėjo – nedarbas Lietuvoje jau ima kelti ekonominį šleikštulį. Net 20 proc. jaunuolių – bedarbiai, o bendras nedarbo lygis – pusantro karto didesnis nei visoje ES. Nėra darbų, nėra, ir niekas tuo nesirūpino!

Na, gal vis dėlto rūpinosi. Va, socialinės apsaugos ir darbo ministrė M.Navickienė, stebint badaujantiems pensininkams, ministerijoje steigia dar vieną etatą – trijų viceministrų per mažai, reikia ketvirto. Susisiekimo ministerija praėjusią savaitę taip pat džiūgavo – bus dar vienas, jau trečias, ministro pavaduotojas.

Kaip nuostabu: du etatai – 10 tūkst. eurų kas mėnesį iš plika šikna tapusio valstybės biudžeto. Už tai sostinėje selekcinių tranų bus daugiau – prie Nemuno kitas išaušo jau rytas, jomajo.

Kas pasakys, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrei M.Navickienei arba susisiekimo ministrui M.Skuodžiui nevertėtų pasistažuoti pas V.Matijošaitį resursų valdymo srityje?

Na, bet yra ir kitokių pavyzdžių. Štai Kaune atsistatydino vicemerė, meras perspėjo: pinigus per pandemiją reikia taupyti. Ir miestas panaikino etatą. Darbais įgalūs pasirūpinti kiti vicemerai. Dėl to reikalai ir juda į priekį: žmonės turės naują aikštelę, kur automobilius galės pasistatyti, miestas perims apleistą dvarvietę, kurią pavers patrauklia poilsio vieta. Bus darbų, bus ir taip reikalingų darbo vietų.

Kas pasakys, kad M.Navickienei arba susisiekimo ministrui M.Skuodžiui nevertėtų pasistažuoti pas V.Matijošaitį resursų valdymo srityje?

Tiesa, yra ir dar viena priežastis, kodėl pas mus nedarbas toks didelis. Regėdama parazitinį valdžios dekoratyvumą, dalis tautos taip pat apšepo jos bruožais. Kam dirbti, jei ten, viršuje, vis tiek veša vegetatyvinė subkultūra? Darbas jau seniai pas mus – ne vertybė, geriau pliurpkime ir protestuokime! Prieš tuos, kas dirba. Prieš jūrinio uosto plėtrą, nes iškirs medžius Giruliuose, rėkime, nes visuomenei grąžinamas išparceliuotas Ąžuolynas. Lakstykime paleistais viduriais, nes taip smagu, plevėsuojant plakatams, vaizduoti patriotus, kovotojus "už teisybę" ir piktybiškai vengti tikro darbo. Juk iš pašalpų gyventi gera – už nieką neatsakai, nieko neveiki ir esi toks pat palaimintas biudžetininkas, kaip tie, kurie sėdėdami valdžioje irgi daro bet ką.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

???

Prašom nurodyti KUR IR UŽ KĄ KONKREČIAI GALIMA SUSIORGANIZUOTI PAŠALPAS.

Si

Idomu is kokiu lesu gyvena visi tie protestuotojai...

To a

Pilnai jums pritariu. Juk žmogus ateina dirbti, o ne sėdėti, tačiau biudžetniko protas diktuoja, kad jam turi mokėti vien už tai, kad jis yra ant šio pasaulio. Tai komunistinio mąstymo prototipas. Ir kodėl darbdavys turėtų dalintis pelnu, jei dalijasi ir taip pajamomis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS