Kanceliarinio teisingumo išdaigos | Diena.lt

KANCELIARINIO TEISINGUMO IŠDAIGOS

Viltis nugaišta paskutinė – vis dėlto kartais ir valdžios ausis pasiekia paprastų žmonių pagalbos šauksmas. Praėjusią savaitę Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė paragino peržiūrėti tvarką, pagal kurią būtų naikinamas vairuotojo pažymėjimo galiojimas vyresnio amžiaus žmonėms.

Pagarba susipažinusiai su statistika p. Birutei.

Reikalas tas, kad 2024 metais įsigaliosiančios Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos iš esmės diskriminuoja vyresnius vairuotojus. Pagal jas, nepasitikrinusio sveikatos žmogaus vairuotojo pažymėjimas bus skelbiamas negaliojančiu.

Šitas išsigalvojimas bausti pagyvenusius piliečius gimė siekiant padekoruoti bejėgiškas kabinetinių veikėjų pastangas gerinti eismo saugumo situaciją. Taip taip, juk senoliai savo „grabais“ atakuoja autobusų stoteles, prisirūkę taško dviratininkus, naktimis girti mušasi su kelių policininkais ir taip sutveria Armagedoną gatvėse.

Nebrendylos taranuoja žmones viešojo transporto stotelėse, o pažymėjimus atiminėti suplanuota iš senolių. Tikras degeneracinis teisingumas valstybės vardu.

Primityvūs valdžios užmojai diskriminuoti pagyvenusius žmones tik užmaskuoja tikrąsias tragiškų avarijų priežastis. O jos kyla būtent dėl jaunų vairuotojų neatsakingumo, cinizmo ir sekrecijos sukelto poreikio, įvardijamo fraze „gazas – dugnas“. Tokiu pavadinimu gyvuoja net jaunatviška TV laida, į kurią dėbtelėjus galima pasigėrėti kalbos ir tarties klaidų gausa.

Nebrendylos taranuoja žmones viešojo transporto stotelėse, o pažymėjimus atiminėti suplanuota iš senolių. Tikras degeneracinis teisingumas valstybės vardu.

Labai panašu į situaciją, kai teisės vairuoti neturėjęs jaunas plevėsa svetimu „Audi“ be privalomojo draudimo ir TA užmuša save bei dar keturis žmones, o subines nusėdėję klerkai užsimoja grąžinti baudos balų sistemą tiems, kas važinėja pareigingai. Taip kanceliarinė degeneracija reaguoja į tą tragediją – būtinai nubausti niekuo dėtus piliečius, į savo analus įrašyti „vykdome prevenciją“ ir pasiskirti sau premijų.

Gal baikite vieną kartą, nomenklatūrų žinduoliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Bravo !! S.Pocius,,apdovanojo --nomenklaturinius zhinduolius geru epitetu

pociau

stimpa dvikojai padarai. Gali ir tu. O viltis miršta paskutinė. Negi nežinojai?

lochiukui

Man buvo 16 metų, važinėjau kaimo keliais su GAZ 51.17kos jau išsilaikiau teises tik jos įsigaliojo nuo 18kos. Jokių įvykių. Beje, duodu kepurę pri - paduotų tau tą gazelką - iš vietos nepajudėtum.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS