Karas dėl pensininkų | Diena.lt

KARAS DĖL PENSININKŲ

Politikai žaidžia karą. Visuose frontuose iškasti apkasai. Gilesni ir nelabai. Iš jų vis įnirtingiau šaudoma. Kartais nugriaudi 3 eurų mėnesio vertės salvė. Kartais – net 8 eurų. Opozicija driokstelėjo iš galingiausio pabūklo 42 eurų išmokas vienišiems senjorams.

Kai karas baigsis, pensininkai žygiuos pergalingame naujosios gerovės valstybės parade ir atiduos pagarbą raukšlėta ranka karvedžiams. Kova buvo verta tų 3 eurų. Gerai pagalvojus, tai yra prabangi sumelė. Kad būtų viskas tikslu, kaip vaistinėje, formuosime pirkinių krepšelį be grąžos.

Už papildomus politikų kare iškovotus eurus galima nusipirkti net 30 dėžučių "Perkūno" degtukų. O didžiausio kaimų parduotuvėlių tinklo krautuvėlėje – nė kiek ne blogesnių, katrų dėželė stebuklingai kainuoja 3 šiuolaikinius centus, išeitų visas 100. Daug. Neįsivaizduojamai daug.

Jei investuotų į druską, pensijos padidėjimą būtų kiek sunkiau pastebėti. Už 3 eurus išeitų 7 nykiai baltos spalvos su blyškiai melsvais dryželiais kilograminiai pakeliai, o už gautą grąžą – 9 dėžutės tų pigesnių degtukų. Neįtikėtinai pabrango sūrimas. Prekybos centrai už kilogramą jau ima 39 centus. Ne agurkų raugimo sezonas juk. Gal čia kalta žiema, nes jau gausiai sūdomi šaligatviai? O gal mūsų labiausiai mylima Ukraina, kurioje kasama druska, mažiau mus mylėti ėmė? O gal prekybininkai juodajam penktadieniui kainą užrietė, kad galėtų nuolaidėlę pritaikyti? Nesvarbu. Nes 7 kilogramus druskos vis tiek sunkoka būtų suvalgyti, nors jie ir dovanai gauti.

Už papildomus politikų kare iškovotus eurus galima nusipirkti net 30 dėžučių "Perkūno" degtukų.

O pavertus 3 mėnesio eurus kita tvirta valiuta makaronais? Pigiausi be nuolaidų – 400 gramų kainuoja 29 centus. Išeina lygiai 10 pakelių (4 kilogramai) ir dėžutė "Perkūno" degtukų. Sunku nešti pensininkui, bet juk niekas nežadėjo, kad geras gyvenimas bus lengvas.

Be abejo, turėtų būti sugalvotas akcizas, nes tiek druskos, makaronų ar degtukų per mėnesį pirkti - prabanga. Atrodytų, kad ne politikai, o pensininkai ruošiasi karui. Gal reikėtų net vaučerius, kurie, gaila, taip ir nepasirodė, įvesti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Va ateis

po rinkimų į valdžią konservatoriai su liberalais ir pakels pensijas dešimtimis eurų:D).Iškarto ir nedvejodami.:D)

pensininkė

mums pensininkams ir trys eurai yra pinigas o stebiuosi kaip ponas rašinėtojas tuos 3 eurus neprilygino kokiai alaus skardinei jei neturi ko rašyti tai ir nerašyk tokių nesąmonių o erzinti žmonių nereikia

chi chi

nori pasakyti kad tie pensininkai kam nors rūpi?Jų išklauso, juos gydo poliklinikose ir gerbia bei myli? :D). Niekad Lietuvoje nebuvo tokios nepagarbos ir net paprasčiausios užuojautos senukui ar vyresniam žmogui. N žinoma išskyrus Liandzberga ir kitus nusipelniusius sukčius...Su tuo galima susidurti kas antras žingsnis. Gatvėje, autobuse, konferencijoj ar gyventojų susirinkime.Ir šis ,,laisvos Lietuvos"reiškinys yra kietai išugdytas per visą 30 metų posąjūdinį, liberalkonservantų laikotarpį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS