Kas atsitiko Demetrai? | Diena.lt

KAS ATSITIKO DEMETRAI?

Privalu išgyventi šią dieną, paskutiniąją, kai pagaliau baigsis ta kankinanti didžiųjų prekybos tinklų ignoravimo akcija. Kad ir kaip vidus tam priešinosi, reikėjo parodyti solidarumą ir savo pseudopilietišką visuomeniškumą su tais, kurie iki grabo lentos manys, jog dėl visko šioje ašarų pakalnėje kaltas Profesorius.

Todėl tyliai laukiame šeštadienio, nes, sako, "Maxima" jau iš anksto trimituoja stulbinamų nuolaidų atrakciją. Ir pirkėjai pas juos sugrįš, nė neabejojame. Puikus metas socialiniams tyrimams tiems, kuriuos domina šiuolaikinio mūsų piliečių mentaliteto, savigarbos ir savivertės koeficientas.

O kol Lietuvos banko Vitas Vasiliauskas nejaučia sąžinės graužaties pakliuvęs į Panamos popierių puslapius (jis juk ne koks nors bulgarų Bilianas Balevas, slapstąs prabangią jachtą Monake, ar koks Azerbaidžano Ilhamas Alijevas, stebuklingai užgyvenęs 140 mln. JAV dolerių vertės turtą), buvęs vienas juokingiausių parlamentarų per visą Lietuvos seimų istoriją Antanas Nedzinskas pasigamino savadarbę patranką ir net ją išbandė, tarsi šią savaitę Pabradėje susisprogdinusių kareivių dar būtų maža.

O štai dizaineris Aleksandras Pogrebnojus (tas, kuriam įsipyko naujausia mūsų olimpiečių apranga) pristatė labdaringų (ne labdarinių) suknelių kolekciją. Tai beveik tas pats, kaip "Vilties bėgimas", tik ant podiumo. Sako, surinkti pinigai tarnaus sergančiųjų vėžiu gerovei. Kilnus tikslas ir bent jau primena tą neiškreiptą solidarumą.

Vis dėlto didžiausias rūpestis ir valdžios olimpe, ir paprastų mirtingųjų galvas nūnai kamuoja, kaip pasiseks mūsų Montvydui šįvakar, ar atneš jam sėkmę lamos ševeliūra?

Atsakymas slypi Ezopo pasakėčioje apie kalbėtoją Demadį, kurio atėniečiai neklausė tautos susirinkime ir išgirdo tik tada, kai tas pasisiūlė suskelti pasakėčią apie Demetrą, kregždę ir ungurį. Šie kartu keliavo, o kai priėjo upę, kregždė nuskrido, ungurys nuplaukė. "O kas atsitiko Demetrai?" – nekantravo atėniečiai, kai kalbėtojas nutilo.

"Pyksta ant jūsų, kad valstybės reikalus apleidę klausotės Ezopo pasakėčios", – atrėžė šis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ojojoi

Seniai tokių paistalų beskaičiau... Autore, ką būtent norėjote pasakyti? Kad pseudopilietiškas profesorius bėgioja ant podiumo? Ar kad Ezopas nukniso Panamos popierius? Mes, mat, žmogeliai neapsišvietę, nedašunta mumi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS