Kas nori į ministrus? | Diena.lt

KAS NORI Į MINISTRUS?

Neieškote darbo? Nei gero, nei geresnio? O štai geri darbai ieško darbuotojų. Ministerijos laukia naujų ministrų. Nieko panašaus nėra tekę dirbti? Ir gerai. Patirties neturėjimas šiame darbe – didelis privalumas. Visas dabartinis Ministrų kabinetas iš nepatyrusių profesionalų sudarytas. Va, pramoko dirbti – ir marš į gyvenimą. Nėr ko dykai kelnių į ministerijų kėdes trinti. Tegu užleidžia vietą kitiems.

Jei ministrai būtų keičiami kas savaitę, kiekvienam piliečiui per gyvenimą atsirastų teisėta galimybė viena ranka truputėlį pavairuoti valstybę. Kita būtų užimta irgi svarbiais reikalais, ja reikėtų dalyti visokias gėrybes giminėms, draugams, pažįstamiems ir naudingiems nepažįstamiesiems. Tada taptų visiems gera gyventi. Neliktų nei vagių, nei plėšikų, nei kyšininkų. Visiškai nepažįstami praeiviai vienas su kitu sveikintųsi gatvėse lyg buvę, esami ir būsimi ministrai. Saulė imtų šviesiau šviesti, žolė žaliau žaliuotų.

Bet taip nebus. Naujos Seimo koalicijos partneriai graužiasi, gal be reikalo sutartį paremti žaliuosius "valstiečius" pasirašę. Jiems gi ministrų postai lengvai atiduoti: norit, imkit vidaus reikalų, norit, krašto apsaugos. Tačiau niekas neužleidžia vietų. Jau baigiame įtikėti, kad be jų Lietuva sugrius, o paskutiniams šalies gyventojams neišvengiamai teks kraustytis kitur šunims šėko pjauti. Kaip tada gyvensime? O sakė kažkas, kad blogiau jau būti negali.

Jei ministrai būtų keičiami kas savaitę, kiekvienam piliečiui per gyvenimą atsirastų teisėta galimybė viena ranka truputėlį pavairuoti valstybę.

Juokingai buvę didžiausi politikos draugai Ramūnas Karbauskis su Sauliumi Skverneliu atrodo. Kalba apie savo galią, bet vykdo kitų valią. Jau net ministrų naujam kabinetui negali pasirinkti. Terminą "profesionalų Vyriausybė" pakeitė "gerai dirbančių ministrų Vyriausybė".

Pasiekėme tokį demokratijos proveržį, kai gerai dirbantys ministrai gali dirbti prie bet kokios valdžios. Ir gerai. Būsimiems premjerams nereikės vargti savo vyriausybes formuojant. Iš esmės partijos vienodos. Net nesutaikomų konservatorių ir socialdemokratų lyderiai kažkada yra buvę tos pačios partijos jaunaisiais lyderiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS