Kaukių užtenka tik politikams | Diena.lt

KAUKIŲ UŽTENKA TIK POLITIKAMS

Ketvirtoji karantino savaitė. Panikos nėra. Politikai rengiasi rinkimams. Reitingams saviizoliacija negalioja. Jie kyla. Ir valdančiųjų, ir valdžion besiveržiančiųjų. Negali nekilti, kai ir vieni, ir kiti karo metu pareikalauja vieno kito eilinės ligoninės vadovo galvos. Nors aukščiausiųjų galvų skausmas visuomenei, ko gero, pavojingesnis. Bet jos vis tiek nesirita žemėn. Ir nesiris. Kalba ne tik tai, ko nori visuomenė, bet ir tai, ką nori, nes atsakyti vis tiek nereikės.

Dideli ir mažesni politikai praneša apie kasnakt nutupdomus lėktuvus su kaukėmis. Milijonų milijonais. O kiek dar pasiuva madų kūrėjai? O kiek kaliniai ir kalinės? O kiek spausdina bibliotekininkai? Turėtų jau kiekvienam užtekti. Tačiau tik valdžia su kaukėmis. Kad nesimatytų, ar meluodama rausta.

Bet vaistinėse vis tiek nėra kaukių. Politikai gauna žinių, kad ligoninėse trūksta. Kažkas kažkodėl jiems praneša, kad kažkas kažkodėl liepia vienkartinius respiratorius naudoti kaip daugkartinius. Tokiais atvejais reikėtų skambinti tiesiai į prokuratūrą, o ne parlamentarui, merui ar dėmesio stokojančiam savivaldybės tarybos nareliui. Aišku, žmonės greičiausiai nežino prokuroro telefono. Bet juk politikai tikrai žino.

Tačiau negalioja reitingams, nes rudenį nauji Seimo rinkimai.

Deja, taip pat praneša ne pareigūnams, o žiniasklaidai. Nors ir karantino metu Baudžiamasis kodeksas neatšauktas. 238 str. skelbia, kad už nepranešimą apie nusikaltimą gresia iki metų laisvės atėmimo. Tik iki vienų metų. Menka bausmė. Būtų sugriežtinta, kaip ir toji, kai asmuo nesiizoliuoja ir užkrečia kitus, gal ir politikai labiau liežuvį už dantų laikytų.

Tik visuomenė labai griežtai baudžiama. Seimo ir savivaldybių deputatai skiriami ketveriems metams, o prezidentas ir europarlamentarai – visiems penkeriems. Be to, bausmė gali būti pratęsta ir kitai kadencijai. Net iki gyvos galvos.

Karantinas. Tačiau negalioja reitingams, nes rudenį nauji Seimo rinkimai. Visi stengiasi. Vieni tupdo lėktuvus su kaukėmis, kiti meta lauk kaukių nesulaukiančius ligoninių vadovus, bet niekaip patys ant žemės nenusileidžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Onute

Žmogau ar šiauduos užsikases buvai ar urve įlindes esi,juk visi turim kaukes,nemeluok, negražu ar mus durniais skaitai.

taigi

Išlindo beretavas konservantas už tris Judo sidabrinius paniką sėja, yra tų kaukių vaistinėse, būna po pietų jau išpirktos, bet jei ne vienoje , tai kitoje vaistinėje rasi. Parduodama ribotais kiekiais, nes tokie beretavi patriotai superka ir perparduoda internetu triguba kaina.

ttt

Nieko nebesuprantu, Valdžia skelbia, kad tonomis ir milijonais vnt tiekiamos apsauginės priemonės. Medicina šaukia, kad nieko negauna, Kur tiesa?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS