Kiekybė ar kokybė | Diena.lt

KIEKYBĖ AR KOKYBĖ

Koronaviruso spąstai toliau kaišo pagalius į Lietuvos sporto ratus. Kauno "Žalgiris" šiandien sužais paskutines Eurolygos rungtynes su žiūrovais, o vėliau skaičiuos finansinius praradimus sulig kiekvienu maču be sirgalių. Žinant, kad vienos Eurolygos rungtynės suneša apie 140 tūkst. eurų pajamų už bilietus, nuostoliai gali pasiekti itin skausmingą lygį. Šį sezoną numatyti surinkti 2,6 mln. eurų gali ištirpti it pernykštis sniegas.

Pinigai pinigais, bet žmonių sveikata brangesnė. Tad ir apribojimai neišvengiami. Tai suvokdami Lietuvos čempionai sukasi kaip gali, organizuoja rungtynių stebėjimą su nuotolinėmis pramogomis. Žinoma, tai toli gražu ne tas pats, kas palaikyti komandą gyvai, bet bent kažkokia alternatyva apsilankymui vienoje karščiausių Europos krepšinio arenų.

Išeitis viena – gerokai nuleisti A lygos reikalavimų kartelę. Pirmiausia, minimaliam biudžetui. Vietoj dabartinėmis sąlygomis išpūstų 300 tūkst. eurų, pakaktų ir trečdaliu mažesnės sumos.

Kol krepšininkai palikti spręsti savo painių galvosūkių kaip tęsti dar nė neįpusėjusį sezoną, mūsų šalies futbolininkams pasisekė labiau. Jie pasirodymą baigė dar prieš karantiną. Tiesa, neatsakę į svarbiausią sezono klausimą: kam atiteks A lygos čempionų titulas ir kelialapis į UEFA Čempionų lygą. Tačiau tai tik vienas mačas, tad anksčiau ar vėliau sužaistas jis tikrai bus. Nepriklausomai nuo to, kas užsidės karūną – Vilniaus "Žalgiris" ar Marijampolės "Sūduva", kitam sezonui A lyga puoselėja įdomius planus. Jei jie pavyktų, lietuviškos pirmenybės atsikratytų mažiausių Europos šalių nacionalinio turnyro vardo. Tiesa, tam reikia, kad visi keturi kilti aukštyn iš pirmosios lygos užsimoję klubai – nuo Kėdainių iki Telšių, įgyvendintų savo pažadus. Žinant, kad iki pavasario šalies ekonomika patirs dar ne vieną sukrėtimą, dėl tokio gausaus desanto kyla didelių abejonių. Išeitis viena – gerokai nuleisti A lygos reikalavimų kartelę. Pirmiausia, minimaliam biudžetui. Vietoj dabartinėmis sąlygomis išpūstų 300 tūkst. eurų, pakaktų ir trečdaliu mažesnės sumos. Juolab kad pagal infrastruktūrą visi pretendentai turi ar netrukus turės A lygai gėdos nepadarysiančius stadionus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitom

Dolerine komanda

Kedainiai

300 k perdaug, uztektu or 200

Apolinaras

Skaitau, kad man tai visaip gerai, svarbu bulbanosiui mokėt nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS