„Kimas“ nesveikins E. Dragūno-Sel? | Diena.lt

„KIMAS“ NESVEIKINS E. DRAGŪNO-SEL?

Vakarykštis bolševizmo genijaus V.Lenino 150-mečio sukakties jubiliejus jo idėjas paveldėjusioje Rusijoje paminėtas labiau nei kukliai. Natūralu, revoliucinės erezijos V.Putino valstybėje šiandien nepageidautinos, todėl ir pagrindinis revoliucionierius beveik jau nutrenktas į istorijos šiukšlyną.

Dar labiau stebinantis buvo jaunojo Šiaurės Korėjos vado sprendimas neminėti savo senelio, valstybės įkūrėjo, gimtadienio.

Žvalgyba iš pietų kaimynės tuojau suskubo pasauliui skelbti, jog Kim Jong Unas sveiksta viloje kalnų kurorte po balandžio 12-ąją atliktos širdies operacijos, todėl ir valstybinių renginių nebuvo.

Užsienio žiniasklaidai sudėtinga išsiaiškinti, kas iš tiesų vyksta Šiaurės Korėjoje, nes Pchenjanas griežtai kontroliuoja viską.

Revoliucinės erezijos V.Putino valstybėje šiandien nepageidautinos, todėl ir pagrindinis revoliucionierius beveik jau nutrenktas į istorijos šiukšlyną.

Tačiau, remiantis Kimo oficiozu "The Pyongyang Times" portalu, faktiškai skirtu užsieniečiams mulkinti, balandžio 12-ąją vadas dalyvavo politinio biuro posėdyje, kuriame, be kita ko, kalbėta apie šalies žmonių saugumo užtikrinimą pasaulyje siaučiant pandemijai (viruso pavadinimas dienotvarkėje neįvardytas).

Jei tikėtume portalu, tą pačią dieną Kimas aplankė karines oro pajėgas vakariniame šalies regione (yra net fotografijos, tik vadas ten – be veido kaukės).

Žinios apie Kimo veiklą (nepaisant gandų apie ligą) ir toliau nenutrūksta, tačiau tiesiogiai jis niekur nebefigūruoja.

Balandžio 14 d. skelbiama, kad vadas skyrė finansinę paramą Japonijoje besimokantiems Korėjos moksleiviams.

17 d. pasveikino šimtametę, paskui – Sirijos prezidentą su valstybės nepriklausomybės 74-osiomis metinėmis. 20 d. nusiuntė sveikinimo pranešimą Zimbabvės vadovui su valstybės nepriklausomybės 40-mečiu.

21 d. pasveikino Kubos lyderį su 60-uoju gimtadieniu, taip pat – profesorių Ri Si Hupą su 80-mečiu ir dar vieną šimtametę iš Pietų Hamgyongo provincijos.

Šiandien – E.Dragūno-Selo gimtadienis, bet jis turbūt pasveikinimo iš jaunojo Kimo nesulauks, nes išties niekas taip ir nežino, nei kur Kimas yra, nei kas jam nutiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesvarbu

Padugnės gal pasveikins? Į save panašų.

kliedesys

Kažin ar Lietuvai svarbus tas Kimas ir skrupulingai išvardyti nesami jo "žygiai, bet paskutinis rašinio sakinys apie Selą išvis nei į tvorą, nei į mietą.

Selą

pasveikino vagys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS