Ko Dievas negali atimti? | Diena.lt

KO DIEVAS NEGALI ATIMTI?

Korone praminė lietuviai koronavirusą. Bausme ar kaip kitaip jį vadintume, šį žodį norėsime kuo greičiau išmesti iš savo galvų ir gyvenimo. Bet, pasirodo, ne visi...

Viena indų pora savo dvynius naujagimius pavadino Covidu ir Corona, kita sūnų – Sanitizeriu. Covid Bryantas, ko gero, atsirado nusižiūrėjus į sausį sraigtasparnio avarijoje žuvusią NBA superžvaigždę Cobę Bryantą. Vienam filipiniečiui tekęs Coviduvidapdap (puiki treniruotė greitakalbei!) vardas vargu ar ras daug sekėjų, o štai Kovvy vardas Australijoje sparčiai populiarėja. Kur auga Quarantina, dievaž neatpainioju. Koks ir skirtumas! Vardų savo atžaloms parinkimas visose tautose ir kalbose yra tėvų proto testas.

Na, o kūdikio atėjimas yra tėvų brandos testas. Visų pirma – pasitikrinti, ar tikrai laikas jam ateiti? Pasipiktinimo banga dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasisakymų apie nėštumą, kurio per karantiną negali nutraukti moterys, išprovokavo virš 10 tūkst. parašų peticiją. Moterys sukilo – teisė į saugų ir legalų abortą civilizuotoje šalyje turėtų būti užtikrinta!

Kur auga Quarantina, dievaž neatpainioju. Koks ir skirtumas! Vardų savo atžaloms parinkimas visose šalyse yra tėvų proto testas.

O tie tėvai, kurie be jokių dvejonių laukia kūdikėlio atėjimo, kitokiais rūpesčiais pasidalijo: ar užteks šypsenų jį šiame pasaulyje pasitikti?! Andriulio, arba naujosios aristokratijos atstovo, testu vadinamas išpuolis baigėsi vulkaniniu visuomenės pasipiktinimu ir... kūdikėlio atėjimu.

"Meilė ima ir multiplikuojasi prieš pat Velykas. Esu be galo dėkinga Santariškių medikams už dar vieną gerą ir gražią gimdymo istoriją", – feisbuke pasidalijo mama ir žmona žmogaus, grasinusio, kad, jam dėl karantino neleidus dalyvauti žmonos gimdyme ir žmonai gimdant valstybinėje įstaigoje, sunaikins visų medikų karjeras ir gyvenimus, jei jo gimdančiai žmonai pritrūks bent vienos šypsenos!

Neprirūko. Gimė mergytė, pavadinta Ana. O štai čia prisiminkime mįslę keturgyslę: "Ko Dievas negali atimti?" Atspėjot – vardo! Ana reiškia Dievo malonę. Jos mums tegul nepristinga!

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kvailybė be ribų

Vaiko vardo parinkimas charakterizuoja ir jo tėvus-jų protą,išsilavinimą [turiu omeny tokius vardus kaip Fekalija ir panašius].Gerai,jeigu ir vaikai tik tokį lygį pasieks,bet,jeigu pranoks savo tėvus protingumu,tai gėda jam bus ir dėl savo vardo,ir dėl tėvų kvailumo.

Baisu

Už korone virusą baisesni konservatoriai.

Is zmogaus

Dievas niekada nieko neatima.Tik, netikintiems stuobriams, jis gai duoti maziau meiles ir globos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS