Kodekso straipsnis – ne problema | Diena.lt

KODEKSO STRAIPSNIS – NE PROBLEMA

Čekistų būdai, susidorojant su politiniais oponentais, per pastaruosius šimtą metų Spalio revoliucijos lopšyje pasiekė tokias aukštumas, kad šiais laikais auka jau nėra pasmerkiama trijulės ("troikos") vienašališku sprendimu, o parinkus tinkamą Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnį. Tad, galima sakyti, viskas vyksta civilizuotai ir net demokratiškai.

J.Stalino terminologija kalbant, svarbu, kad tik būtų kam, o straipsnį tai jau surasti bus ne problema. Nors anuomet neretai ir BK vartyti nesivarginta. Dabar gi laikai kiti.

Net mozaikinės psichopatijos kamuojamas nemarusis bulvinis tėtušis ir tas suvokia, jog į Vilnių siųsti galvažudžius, kad tie nudaigotų akiplėšą Sviatlaną, būtų ne lygis. Todėl atsivertė BK ir rado tiesiog idealų šiam reikalui punktą, pagal kurį opozicijos lyderiams S.Cichanouskajai ir P.Latuškai iškėlė baudžiamąją bylą "dėl pareigūno rango ar įgaliojimų prisiskyrimo".

J.Stalino terminologija kalbant, svarbu, kad tik būtų kam, o straipsnį tai jau surasti bus ne problema.

"Kaltinamieji, derindami veiksmus su kitais sąmokslo dalyviais, pažeisdami Baltarusijos Konstitucijos reikalavimus, sukūrė BR valstybinės valdžios, valdymo ir atstovavimo pseudoorganus užsienyje", – per valstybinę TV pareiškė šalies Tyrimų komiteto atstovas.

Tiesa, šiems "sąmokslininkams" labiau pasisekė, nei vasarį į kalėjimą Rusijoje patekusiam A.Navalnui. Nors jau iš pradžių buvo akivaizdu, jog pusantrų metų bus tik preliudija. Tad prieš kelias savaites radosi nauji kaltinimai, dabar jau "dėl vadovavimo ekstremistinei organizacijai", todėl už grotų jam gali tekti praleisti dar iki 10 metų.

S.Cichanouskajai ir P.Latuškai "už rango ir įgaliojimų prisiskyrimą" gi numatoma maksimali bausmė – laisvės atėmimas tik iki dvejų metų.

Akivaizdu, jog nuo diktatorių įniršio gali neišgelbėti net Nobelio taikos premijos laureato statusas. Štai Filipinų vyriausybė pro sukąstus dantis pagaliau pasveikinusi ją gavusią žurnalistę M.Ressą, priminė, kad šiai vis dar gresia baudžiamieji kaltinimai šalyje. Kitaip tariant, BK straipsnis tironijose nėra problema.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Na, ir TAPKES skeltanagiai lenda komentuoti?! net ir tvarte jums pergera vieta su atgrasia leksika FUI

tam--cha,cha cha,,,,-- masturbuojiesi cia tik tu vienas

konservatpederasteli ....

Cha cha cha

Velnias, galvojau, kad Kremliaus šunėkai masturbuojasi tik prieš Putino portretą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS