Kokybės ženklas iš NBA | Diena.lt

KOKYBĖS ŽENKLAS IŠ NBA

Istorija, kaip ir reikliausi sporto sirgaliai, gerbia tik nugalėtojus. Ateinančią vasarą įsitikinsime, ar Lietuvos krepšinio rinktinė savo vardą išraižys ant istorinės šlovės lentos, ar ant gėdos stulpo.

Prieš keletą dienų Šveicarijoje ištraukti burtai lėmė, kad 2020 m. olimpiniame atrankos turnyre lietuviams teks įkopiami everestai. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai grupės etape egzaminuos Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktines. Korėjiečiams meistriškumo pamoką mūsiškiai suteikė dar šiemet, kai rengdamiesi pasaulio čempionatui juos nušlavė 86:57. Venesuelos krepšininkai, 2012 m. olimpinėje atrankoje Karakase palaikomi savo sienų, lietuviams nusileido "į vienus vartus" (82:100). Beje, tąsyk iki Londono olimpinių žaidynių baltams buvo nutiestas prabangus kilimas. Grupėje jų dar laukė akistata su Nigerijos krepšininkais, kuriems, po įtikinamos pergalės prieš Venesuelą, lietuviai galėjo sau leisti pralaimėti net dviženkliu skirtumu (nusileido šešiais taškais). Ketvirtfinalyje nukautas taip pat toli gražu ne elitinis Puerto Rikas, o lemiamas mačas dėl kelialapio tapo smagiu pasivaikščiojimu – pusfinalyje net 26 taškais užmėtyta Dominikos Respublika.

Tokijo olimpiados atrankoje tokios dovanėlės baigsis, matyt, jau po A grupės etapo. Pagal naują, kur kas griežtesnę, sistemą kelialapį gaus tik turnyro Kaune nugalėtojas.

Tokijo olimpiados atrankoje tokios dovanėlės baigsis, matyt, jau po A grupės etapo. Pagal naują, kur kas griežtesnę, sistemą kelialapį gaus tik turnyro Kaune nugalėtojas. Į šį titulą neabejotinai pretenduos viena iš B grupės favoričių – Slovėnija arba Lenkija. Būtent jų, o ne šios grupės autsaiderės Angolos, tarpusavio akistatoje spręsis lietuvių varžovai finale. Tad, jei neįvyks netikėtumų, mūsų vyrams olimpinės svajonės link, matyt, teks peršokti klastingą Slovėnijos barjerą. Dabartinė slovėnų sudėtis toli gražu neprimena tos, kuri prieš dvejus metus laimėjo Europos čempionatą. Tačiau, kai viską lemia vienas žūtbūtinis mūšis, kuriame priešų kariauną veda slovėniškas kokybės ženklas – NBA supertalentas Luka Dončičius, galime būti garantuoti tik dėl vieno – bilietą į Japoniją teks rauti ir nagais, ir dantimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Linas

Luka da best

SUSIJUSIOS NAUJIENOS