Komunikacijos šerdis | Diena.lt

KOMUNIKACIJOS ŠERDIS

Kadaise buvo I.Ilfas ir J.Petrovas – garsūs ir talentingi tragiško likimo sovietų Rusijos satyrikai. Dabar jau nebe sovietinėje Rusijoje atsirado A.Petrovas ir R.Boširovas. Su anais dviem šituos sieja tik vienos pavardės panašumas, bet ne humoro jausmas.

Tačiau šitie tapo ne mažiau žymūs nei minėtasis tandemas. Ir pagarsėjo jie po nuodijimo serialo Solsberyje, o visai neseniai ir dar kartą, galiausiai paaiškėjus, kad būtent jie – diversijos Čekijos sprogmenų fabrike herojai.

Ištyrus šią suįžūlėjusių Kremliaus diversantų ofenzyvą, daugelyje valstybių tuoj kilo diplomatinis vajus su notomis, ultimatumais, ambasadorių iškvietimais "ant kilimo" ir persona non grata paskelbimais.

Maskva į tai reagavo savo stiliumi ir netruko į Rusijai nedraugiškų šalių sąrašą įtraukti devynias valstybes, tarp jų ir Lietuvą, nes nėra ko solidarizuotis su čekais, kurie patys dėl visko kalti.

Rusija niekada neprisiims savo atsakomybės, net pateikus akivaizdžiausius įrodymus. Šita šalis jaučia galinti taip elgtis, nes yra didelė ir gerai ginkluota, be to, pikta.

"Buvo netinkamai komunikuota", – pasakytų Vilniaus meras R.Šimašius. Tai jis reziumavo po to, kai naujai gautos COVID-19 vakcinos ūmai paskirstytos sostinei.

Nes nervai nelaiko dėl savų problemų, o dar rinkimai į Dūmą artėja, kurių rezultatai, kaip niekada, sunkiai prognozuojami, nors pagrindinis Autoriteto kritikas ir įkištas už grotų. Tarsi to būta maža, dar ir brazilai neleido importuoti į šalį rusiškos vakcinos, nurodę, kad "neturi duomenų, reikalingų patvirtinti šių skiepų saugumą ir veiksmingumą". "Sputnik V" kūrėjai šį Brazilijos sprendimą įvardijo politiškai motyvuotu.

"Buvo netinkamai komunikuota", – pasakytų Vilniaus meras R.Šimašius. Tai jis reziumavo po to, kai visoms šalies savivaldybėms numatytos naujai gautos COVID-19 vakcinos ūmai paskirstytos sostinei.

Išvada: dėl visko ir visada kalta komunikacija, nes, mandagiai reikalą pateikus, galima ir vakcinas iš silpnesnių atimti, ir žmones nuodyti, ir fabrikus sprogdinti, o jei kam tai nepatinka, pamokant išsišokėlius, įtraukti juos į nepageidaujamųjų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha cha cha

Perspektyva Kremliaus komunikacijai – būti uždarytai iki Putino gyvenimo pabaigos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS