Krepšinio šešėlyje | Diena.lt

KREPŠINIO ŠEŠĖLYJE

Vargu ar kam kyla abejonių, kad krepšinis yra Lietuvos nacionalinis sportas. Tačiau tai, ką pastaruoju metu krečia mūsų šalies plaukikai, negali nekelti pasigėrėjimo. Šią savaitę Romoje pasibaigęs Europos čempionatas Romoje tapo tikru lietuvių triumfo žygiu.

Ketvirtis milijono sekėjų, kuriais „Instagram“ tinkle gali pasigirti Jonas Valančiūnas arba Domantas Sabonis rodo, kad Marijos žemėje krepšininkai yra garbinami. Kita vertus, kokia nors Karolina Meschino, pamačiusi šiuos NBA milžinų skaičius, tik šyptelėtų. Jos gerbėjų armija – vos ne dvigubai didesnė.

Ką jau ten Rūtai Meilutytei su jos kukliais 82 tūkst. „Twitter“ paskyros sekėjų. Vis dėlto 25-erių kaunietė šią vasarą vėl kuria tikrus stebuklus. Pasaulio čempionato auksas ir bronza Budapešte, tokios pat vertės du trofėjai Europos pirmenybėse Italijoje. Šie pasiekimai, žinant Rūtos talentus, lyg ir neturėtų stebinti. Tačiau prisiminus jos karjeros vingius… Juk dar pernai, kai Auksinė žuvelė, atnaujinusi karjerą, bandė savo jėgas Lietuvos čempionatuose, iš visų kampų skambėjo skeptiški sirgalių ir specialistų vertinimai. Esą sugrįžti į pačią viršūnę po kelerių metų poilsio nuo profesionalaus sporto yra neįmanoma. Rūta įrodė, kad gabiam ir darbščiam žmogui tokia išankstinė diagnozė – toli gražu ne nuosprendis. Atvirkščiai, po pertraukos ji grįžo sustiprėjusi psichologiškai ir vėl susigrąžinusi meilę plaukimui. Čia jau dabartinė tų pačių specialistų ir aistruolių nuomonė.

Labai gali būti, kad 2024-ųjų vasarą Paryžiaus olimpiniame baseine Lietuvos himnas skambės ne vieną ir ne du kartus.

Lietuvos rinktinės delegacija Romoje buvo negausi, bet parsivežė didžiausią medalių derlių. Andrius Šidlauskas pridėjo bronzą 100 m rungtyje, o Kotryna Teterevkova – bronzą 200 m krūtine. Iki medalio nedaug pritrūko mūsų vyrų ekipos vedliui Danui Rapšiui. Žinant, kad visi rinktinės lyderiai yra pasiekę sportinės karjeros brandą arba dar tik kopia į ją, plaukimo perspektyvos atrodo itin šviesios. Labai gali būti, kad 2024-ųjų vasarą Paryžiaus olimpiniame baseine Lietuvos himnas skambės ne vieną ir ne du kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rūta

Rūtai Paryziuj bus sunkiau nes daug kitu šalių bua

SUSIJUSIOS NAUJIENOS