Krizinėje situacijoje prioritetas ne pelnui, o žmogui | Diena.lt

KRIZINĖJE SITUACIJOJE PRIORITETAS NE PELNUI, O ŽMOGUI

Šiemet pasaulį sukaustęs COVID-19 viruso proveržis stipriai palietė daugelį verslo sektorių, ne išimtis ir aludariai. Nors mes, būdami šalies gėrimų pramonės lyderiu, jau kelerius metus iš eilės kasmet liepos 18 d. Klaipėdoje švenčiame Tarptautinę aludarių dieną, šiais metais dėl vis dar išliekančios viruso plitimo rizikos, nusprendėme nerizikuoti kiekvieno darbuotojo ir visuomenės nario sveikata, todėl priėmėme nelengvą, tačiau šiuo metu visų gerovei labai svarbų vidinį sprendimą – šių metų aludarių dienos festivalį atšaukti.

Tradicija tapęs aludarių renginys kasmet sulaukdavo didelio visuomenės susidomėjimo ir aktyvaus įsitraukimo, nes liepos 18 d. uostamiestyje šią šventę pasitikdavome su rekordiniu svečių skaičiumi, įdomiomis degustacijomis, kokybiška muzika ir virtuvės meistrų atradimais.

Nors alaus kultūros puoselėjimas, atsakingo vartojimo skatinimas išlieka vienu iš įmonės tikslų, tokiomis susiklosčiusiomis rizikingomis aplinkybėmis, pirmiausia mes atsižvelgiame ne į pelno siekį, o visuotinės gerovės užtikrinimą, todėl šios vasaros Tarptautinę aludarių profesijos šventę nukeliame į kitus metus.

Sekama socialiai atsakingo verslo principais

Su šia pandemija susidūrėme pirmą kartą, todėl būdami naujokai COVID-19 kontekste turime elgtis atsakingai ir apgalvotai. „Švyturys-Utenos alus“ laikosi atsakingo verslo pozicijos, todėl nors nemažai įmonių grįžta prie intensyvių renginių maratono ir žada laikytis visų saugumo reikalavimų, mes įžvelgiame virusui plisti išlikusį pavojų ir, matydami kitų pasaulio regionų pavyzdžius, neignoruojame antrosios pandemijos bangos tikimybės, dėl kurios šalis vėl sugrįžtų į ankstesnį sąstingį kartu su sugriežtintais saugumo reikalavimais.

Nuo pat pandemijos pradžios mes rimtai ir proaktyviai reaguojame bei įgyvendiname operatyvius veiksmus, siekdami prisidėti prie viruso sukeltų padarinių mažinimo. Įtempto karantino metu ne tik rūpinomės savo darbuotojais ir partneriais nuo išorinių grėsmių, bet ir teikėme paramą Lietuvos medikams bei socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams – į šalies gydymo įstaigas ir „Maisto banko“ punktus buvo išvežta 130 tūkst. vienetų geriamojo vandens ir gaiviųjų gėrimų.

Už Lietuvos ribų taip pat buvo vykdoma iniciatyvi veikla – tarptautinės „Carlsberg“ grupės, kuriai priklauso ir „Švyturys-Utenos alus“, fondai skyrė apie 12,7 mln. Eur tarptautiniams moksliniams tyrimams ir viruso paveiktų šalių visuomeninių reikmių finansavimui.

Geri pavyzdžiai užkrečia

Būdami pirmaujanti gėrimų įmonė šalyje, mes jaučiame pareigą paskatinti daugelį verslo sektoriaus atstovų pasekti mūsų pavyzdžiu ir prisidėti prie socialiai atsakingo verslo gretų. Būkime pavyzdžiu vieni kitiems, žmogaus interesus iškeldami aukščiau pelno siekio ir naudos sau, ir bendromis jėgomis prisidėkime prie sklandesnio bei sėkmingesnio ištikusios krizės suvaldymo.

Šiais metais Tarptautinės aludarių dienos šventės atsisakome, kad galėtume visi kartu ir sveiki susitikti kitąmet.

GALERIJA

  • Krizinėje situacijoje prioritetas ne pelnui, o žmogui
Bendrovės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...,megstu paKALBETI apie ORUS,GRAZIAS MOTERIS,NIEKA ir...

alu...,paPILDOMAS AKCENTELIS i TEMA...,alus gerti ne tik SVEIKA,bet...ir labai MALONU...,MALONIAU gal but??? tik suGRAZIA MOTERIMI paTIRTI ORGAZMA???...TASKAS

Juokdariai

Nebijokit, per Jūros švente numysti kampai bus nuo jūsų cheminio alaus. Ir taip uzdirbsit

...,dabar geriu TIKTAI KAVA...,

tam TIKRA LAIKA paDARIAU pertrauka ALUI ir KITIEMS SVAIGINANTIEMS GERIMAMS...,kiek TAI TRUKS ir PATS neZINAU???...,toks GYVENIMAS neLABAI KOKYBISKAS... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS