Kultūrinės gonorėjos importas | Diena.lt

KULTŪRINĖS GONORĖJOS IMPORTAS

Kovo 11-osios 30-metį kitąmet švęsime ypatingai. Atvažiuos ne "Scorpions" su savo anų laikų topu "Wind of Change", o Rusijos liaudies artistas Filipas Bedrosovičius Kirkorovas.

"Siemens" arenoje, kur kažkada koncertavo "Def Leppard" ir "Rebelheart" su D.Mickumi, ims pelyti SSRS praeitimi dvokiantys muzikiniai muliažai, pateplioti ideologiniu sovietinės nostalgijos marmeladu. Tie patys primityvūs sąskambiai a la "kalba Maskva" vėl žadins žmonių sąmonėje lenininę "subotnikų" praeitį, kuri dabar idealizuojama dar ir pasitelkus Krymo "istorinio įdirbio" pagarbinimą.

Regis, net gaila, kad Kremliaus mumija J.Kobzonas jau visiems laikams į stalčių padėjo savo peruką – mūsų urapatriotai būtų, matyt, ir jį pasikvietę į Vilnių minėti V.Landsbergio Lietuvos sukaktį.

Veikėjų, į Baltijos šalis eksportuojančių kultūrinį gonokoką, išties nestinga. Latviai tik neseniai išsigydė nuo muzikinės gonorėjos, kurios užkratą pas juos iki šiol skleidė G.Lepsas. Planas "į Lietuvą neįleidžiate, atvažiuosime į Jūrmalą" nepavyko, nors pas mus jau buvo iškabinėti būsimo koncerto Latvijoje plakatai.

Iš sovietinės nostalgijos ir ideologijos išperėtos žvaigždės mėgsta sakyti: "Menas neturi sienų." Na, taip, žinome, kaip tos sienos dingo 1939 m. Lenkijoje, o 1940-aisiais – Lietuvoje.

Pinigų ištroškusiems renginių organizatoriams nusispjauti, kad toks G.Lepsas nieko kita nedaro, tik skleidžia SSRS kalėjimų ir lagerių subkultūrą, kurią idealizuoja savuoju kriminalinio dramatizmo kupinu vibrato. Suinteresuoti asmenys sako, kad tai tiesiog bardų tipo muzika, dainuojamoji poezija. Arba dar "gražiau" – kad tai menas. Tik niekas neįvardina, jog visas tas "grožis" iš tiesų yra importuotas iš KPZ kamerų, zekams pabrazdinus gitarą už septynis rublius.

Tos iš sovietinės nostalgijos ir ideologijos išperėtos žvaigždės mėgsta sakyti: "Menas neturi sienų." Na, taip, žinome, kaip tos sienos dingo 1939 m. Lenkijoje, o 1940-aisiais – Lietuvoje. Tada ėjo su šautuvais, dabar – su F.Kirkorovu ir G.Lepsu. Tikslas liko tas pats.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pranas Pričkus

Ikaunietė, kaip išmokti vakarietiškai loti "vaaau", "vauuu" ir pan.? Nors kalbininkai sako, kad tai keiksmažodis, per TV pasimėgaudami "loja" net kai kuris laidų vedėjai. Nenoriu atsilikti ir aš nuo mados? Vaūūūū...

lkauniete

baciloms is rytu --uzdarykime duris;;mes turim savo nuostabiu -dainingu scenos atlikeju --atverkime jiems duris !!

lkauniete

..grubiai,viau,neshvankiai -----bet labai teisingai,Bravo!!autoriui,,,[[Lepsas ir:uzsibalzamaves a/a Kremliaus statula---tai scenos "tarsha' viau,a/a...]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS