Lietuva ant plento | Diena.lt

LIETUVA ANT PLENTO

Aišku, ant Lietuvos ašies galo sukasi susisiekimo ministro kepurė. Susišūkčioja Prezidentūra su Seimo Kultūros komitetu. Prezidentas šaukia, ministras turi trauktis iš kelio! Komiteto pirmininkas atkerta, Jūsų Ekscelencija, patys duokit jam kelią! Užsispyrę abu jau trečias mėnuo. Aišku, Lietuva nėra prezidentinė parlamentinė respublika. Sugalvotas šią kadenciją naujas kultas. Ji -paprasčiausia ministrinė kultkompirmininkinė.

Pasirodo, dabartinio susisiekimo ministro nuopelnus galima net vežimu vežt. Jis per pusmetį kelių nutiesė daug ilgesnių nei buvusysis per pusketvirtų. Tyčia stengėsi. Kad padarytų įspūdį, ir ne tik prie pietų stalo. Ir ne tik viešbutyje, kuriame niekada negyveno pats, bet nedrįso išnuomoti svetimiems, todėl įleido dukrą. Bet. Už pietus jau pats sumokėjo. Dukrą išleido. Gėda dingo net nesusigėdus.

Viskas yra jerunda, pasakytų asfalto ministras. Lietuvos laukia daug didesnės negandos nei 300 metrų kelio iki premjero vartelių. Europos Sąjunga ketina prisukti struktūrinių ir nestruktūrinių pajamų čiaupelį, kraneliu vadinamą. Per ateinančius 7 metus turėtų nepritekėti į šalies biudžetą 14 mlrd. eurų.

Kažkoks mūsų patriotizmas keistokas. Gal keistinas. Jei tautinis nuvelka paskutines kelnes, – ačiū. Jei svetimas, – eik tu.

Tai ne ta kruopelė, kainavusi plentais paversti žvyrkelius į VIP atstovų namus. Tačiau niekas net neišsižioja paklausti, kodėl parama nutrūks. Iš ko mes gyvensime? Iš ko statysime apžvalgos bokštus? Apskritai, ar matysime pasaulį?

Tiesa, gal jau babelio bokštų nebestatysime? Gal nusileisime ant žemės? Gal šaus mintis į galvą, kad neuždirbti, dykai gauti pinigai, prasmenga skradžiai? Jei šaus, gerai. Dar geriau, kad pataikytų.

Beskaičiuojant europinius milijonus bet kam protas pasimaišytų. O čia imtume ir iškastume šaknį, ant kurios visi valstiečiai sėdi. Lietuva gali ir žlugti, jei koks žalias agrokoncernas nukentėtų. Ir Naisių pažibai tektų grįžti prie arklo vardan tos. Šventvagiška. Netektume žmogaus iš didžiosios T raidės - su tautiniu kostiumu.

Kažkoks mūsų patriotizmas keistokas. Gal keistinas. Jei tautinis nuvelka paskutines kelnes, – ačiū. Jei svetimas, – eik tu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kauniete

Bravo!! Satyrine-TIESA..Teisingai===100% I [liudnai chaotishka]]]] naisiu taikini Kazkoks nedakepeliu uzurpavusiu valstybes "koridorius" rinkinys;;;neturintis nei ishsilavinimo,nei tolerancijos,,,nei ziniu,,,absurdo ---statistai "uz vairo"

R...

Taiklu.Lyg pirštu į akį.Bet gaila,kad daug kas labiau linkę į viską žiūrėti užmerktomis akimis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS