Lietuvos paštas užsimojo sužlugdyti ne tik spaudą? | Diena.lt

LIETUVOS PAŠTAS UŽSIMOJO SUŽLUGDYTI NE TIK SPAUDĄ?

  • 56

Po „Kauno dienos“ rašinio, kad Lietuvos paštas, nepaisydamas leidėjams praėjusiais metais pristatyto trejų metų plano ir 100 proc. keltų įkainių, nusprendė vėl branginti leidinių pristatymo kainas, sureagavo ir kai kurie parlamentarai.

Pasak Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime narių, tai lems, kad leidinio pristatymo kaina daugeliu atveju viršys leidinio kainą.

Pasak frakcijos atstovo Domo Griškevičiaus, jau kelerius metus vykstanti Lietuvos pašto reforma, atrodo, neduoda vaisių – nuostoliai auga, nuolat skundžiamasi paslaugų kokybe, o pats paštas vis kelia įkainius, taip didindamas informacinę atskirtį ir darydamas žalą visuomenei.

„Man kyla labai daug klausimų dėl Susisiekimo ministerijos gebėjimo kontroliuoti Lietuvos paštą ir pašto vadovybės kompetencijų. Jie žadėjo vos ne revoliuciją Lietuvos pašte, tačiau ji šiuo metu susiveda į drakoniškus įkainius, atleistus darbuotojus ir nuolatinį kokybės mažėjimą. Dar daugiau, nepaisant visų žadėtų reformų, praėjusiais metais Lietuvos paštas patyrė 6,4 mln. nuostolių. Tad pastarieji Lietuvos pašto veiksmai atrodo kaip tolesnis bandymas perkelti netinkamo vadovavimo sukuriamus nuostolius ant klientų pečių. Savo pačių pristatytų planų nesilaikymas, nuolatinis kokybės kritimas – tai ypač prastos vadybos padariniai, kurie, atrodo, tenkina susisiekimo ministrą Marių Skuodį“, – sakė parlamentaras, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko pavaduotojas D.Griškevičius.

Kyla labai daug klausimų dėl Susisiekimo ministerijos gebėjimo kontroliuoti Lietuvos paštą ir pašto vadovybės kompetencijų.

Frakcijos atstovai nurodo, kad Lietuvos paštas per pastaruosius trejus metus atleido apie 900 darbuotojų, tendencijos neturėtų keistis ir šiais metais, kai planuojama atleisti dar 600 darbuotojų.

Parlamentarai pabrėžia, kad Lietuvos pašto vienintelė akcininkė yra Vyriausybė, o akcininko teises atlieka Susisiekimo ministerija, ši įmonė yra monopolininkė, tiekianti pašto paslaugas.

„Tai, ką daro Lietuvos paštas, yra regioninės ir periodinės spaudos naikinimas. Tai visiškai neatitinka valstybės deklaruojamų strateginių tikslų: valstybė viena ranka garantuoja lengvatinį PVM spaudai, kita ranka – žlugdo smulkųjį verslą neįkandamais įkainiais. Panašios paslaugos, pavyzdžiui, Latvijoje yra įvardytos kaip visuotinai svarbi paslauga, tad didesnioji jos dalis kompensuojama. Dabar norima palikti dalį žmonių be prieigos prie informacijos ir tai daro valstybinė įmonė. Tokius žmones mes paliktume paveikius dezinformacijai, mažintume jų įsitraukimą į valstybinius procesus. Jau nekalbu apie smulkios leidybos verslo žlugdymą. Atrodo, Lietuvos paštas nori pats užgesinti šviesos židinius mūsų regionuose“, – pratęsė Seimo narė Laima Mogenienė.

Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ planuoja kreiptis ir į Susisiekimo ministeriją, kad visuomenei būtų pristatyta Lietuvos pašto situacija ir pateikiamos gairės, kaip planuojama užtikrinti pašto paslaugų tiekimą ir kokybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

tetai

paštas - ne tik laikraščiai

Mano tetai

83 m,nesuka sau galvos dėl popierinių laikraščių,skaito internete.Ne visi tokie nudukę,kaip galvojat.

Pensininkė.

Ko tik griebiasi paštas viskas žlunga,imasi nešioti pensijas bėda,nes nešioja jauni žmonės nesupranta,kad seni žmonės nespėja prieiti priedurų tik skambtelėjus,priėjus jų nebėra arba net neišgirsi,tik cingtelėjus.Laiškai,banderolės iš miesto į miestą keliaudavo parą,dabar savaitę,o dar tenka iešoti pašte,nes neneša.Su tokiu neatsakingumu iš karto bankrutuosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS