Mama ar pamotė? | Diena.lt

MAMA AR PAMOTĖ?

Kai ant dalybų stalo milijonai, negali neįsitempti. O kur įtampa, ten ir aistros. Nėra metų, kad sporto pinigų dalybos nesukeltų emocijų. Bet kodėl šiemet aistrų ugnys liepsnoja itin vaiskiai?

Baigiantis trečiajam olimpinių metų mėnesiui Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pagaliau paskelbė aukšto meistriškumo sporto programoms išdalijusi 7 mln. eurų. Rekordiškai ilgai lauktų eurų. Ketvirtį metų federacijos turėjo išgyventi iš tik pačiai ministerijai žinomų šaltinių. Ir jos išgyveno. Atiminėjo iš perspektyvaus jaunimo, skriaudė aptarnaujantį personalą, vėl ir vėl mynė rėmėjų slenksčius. Olimpiečiai, kaip sugebėjo, taip važinėjo į treniruočių stovyklas ir varžybas, turėjusias apspręsti, gaus jie kelialapį į Tokiją ar ne. Kol federacijos vertėsi per galvą, ministerijos valdininkai rinko ir tikrino dokumentus. Griežtai pagal jiems nuleistas biurokratines taisykles. Kas, kad federacijos gyveno nežinodamos, kokiais pinigais disponuos šiemet.

Net jei federacija iš tiesų neapsižiūrėjo, būtų pakakę vieno skambučio ir formalumas būtų žaibiškai ištaisytas. Tačiau valdininkai nepasivargino.

Galiausiai sužinojo, kad septynios federacijos pinigų negavo dėl savo įstatų neatitikimo šalies įstatymams. Dar didesnio akibrokšto sulaukė Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovai. Jau pasibaigus dokumentų pateikimo terminui šiai federacijai buvo pranešta, kad tarp jos pristatyto šūsnies lapų trūksta vieno. Nors ir nelabai svarbaus, bet lėmusio, kad ši paraiška išvis net nenagrinėta. Na ir kas, kad federacija tikina visus lapus pristačiusi, o šie galėjo pasimesti pačios ministerijos kabinetuose. Ką tai reiškia federacijai? Bankrotą! Valdininkų akimis, tokia turi būti klaidos kaina. Net jei federacija iš tiesų neapsižiūrėjo, būtų pakakę vieno skambučio ir formalumas būtų žaibiškai ištaisytas. Tačiau valdininkai nepasivargino.

Naivūs sportininkai skundėsi vylęsi, kad ministerija federacijoms bus kaip mama – šalia reikalavimų rodys ir rūpestį. Panašu, kad pačiai Švietimo ir mokslo ministerijai neseniai priskirta sporto sritis – tarsi šuniui penkta koja. Kažkas prilipdė, naudos jokios, o vilkti vis tiek reikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taškas

Pataisytu taisykles ir viskas butu ok, bet ne. biurokratai vienžo

ko

norėt iš ju

SUSIJUSIOS NAUJIENOS