Mirtinas atostogų troškulys | Diena.lt

MIRTINAS ATOSTOGŲ TROŠKULYS

Visais laikais nebuvo didesnių nuvargėlių, kaip viešajame sektoriuje ir ypač biurokratinėje jo atmainoje. Į ką jau ką, o į Darbo kodekso reikalavimus nuosavam poilsiui gerbiami klerkai tikrai yra įsigilinę taip, kaip fanatikai į Morkaus evangeliją.

Nors vis daugiau gyventojų užsikrečia koronavirusu, ekonomika smigo į dugną, o skolos tuoj pasieks Mastrichto kriterijų, valdžios mikimauzų poreikis dykaduoniauti nemenksta: poilsis – šventas dalykas. Galų gale juk priklauso, užsidirbome kruvinu prakaitu!

Štai susirinkę ne pirmojo statuso klerkai nutaria vėl įvesti prievartinę kaukių ryšėjimo madą, tačiau posėdžiui pirmininkauja ne sveikatos ministras. A. Verygai penkios savaitės šv. poilsio – svarbesnės net už artėjančius rinkimus. Ir už pandeminę sumaištį. Ir už tai, kad medikai, kaip skelbta, neteikė 60 proc. paslaugų ligoniams. Kad mirtingumas, kaip galima įtarti, dėl tokio negydymo yra kraupiai padidėjęs. Atostogos – svarbesnės. Reikia gi pabūti su šeima, pabendrauti su artimaisiais, sode pavaikščioti vienais "triusikais"...

Tik po Prezidento skambučio A. Veryga sutinka eiti į kompromisą: "Na, gerai jau gerai, atostogausiu ne penkias, o keturias savaites."

Nors vis daugiau gyventojų užsikrečia koronavirusu, ekonomika smigo į dugną, o skolos tuoj pasieks Mastrichto kriterijų, valdžios mikimauzų poreikis dykaduoniauti nemenksta: poilsis – šventas dalykas.

Ačiū, už dailų rūpestį Tėvyne!

Nobelio premijos vertas ir sprendimas vietoj A. Verygos paskirti J. Narkevičių. Va, čia tai tikrai intelektualumo Monblanas! Bėda tik, kad šis neatlaikė svarbiausio LT anūko kritikos ir perdavė sveikatos reikalus pedagogiką studijavusiam E. Jankevičiui.

Sėdi žmogus ir mąstai: ar pas mus sveikatos apsauga prioritetinė sritis ar nelabai? Šitoks valdžios požiūris tarsi diktuoja atsakymą – "pofik", bus tų sveikatų, bus tų virusų ir mirčių, o atostogos praleisi ir neliks. Pagal naująjį Darbo kodeksą.

Kaip čia išties yra? Nepaklausi nė paties didžiausio viršininko – premjeras irgi atostogauja. O kaipgi kitaip, keliuką juk toliau asfaltuoja. Iki pat horizonto.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pocius - visažinis

O kas tai yra Morkaus evangelija, Pociau, ir kas tie tos evangelijos fanatikai? Nejuokink. Tau būtinai reikia įkišti tai, ko neišmanai. Ir tai yra juokinga. Kaip žmogus, neišmanantis, pavyzdžiui, fizikos - labai daug apie tai kalba ir, atseit, žino reikalą... Juokdarys esi...

asilui

Rašytojau, kai tu tik ramiai sėdėjai ir bezdėjai - visus 6 mėnesius sveikatos ministras su komanda dirbo įtemptomis ir ekstremaliomis sąlygomis dažniausiai be poilsio dienų, čia kad toks tu, kaip ir kone visa LT galėtų mėnesį laiko sėdėti prastovose ir gauti už tai atlyginimus nesirūpinant kas ir kaip, kad būtų užsakomi lėktuvai su med.prekėmis ir kad būtų sudėliota daug dėlionių, beje naujų ir visam pasauliui.

Tai jau

taip, jieten visada nuvargę ir savo teises žino geriau už viksą. Tik darbų nematyt.Arba daro vienas nesąmones, kad sarmatų sarmata.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS