Monetarinės alchemijos Jėzus | Diena.lt

MONETARINĖS ALCHEMIJOS JĖZUS

Dar visai neseniai buvo viešai prikaišiojama, kad žmonės nesiskiepija, nes nėra "tinkamos komunikacijos". Kitaip tariant, valdžia neduoda pinigų reklaminei vakcinavimosi kampanijai.

Tačiau šiandien ramu. Eurai skirti, "komunikacija" įvyko, tik nesiskiepijančiųjų atsirado dar daugiau.

Reikalas čia įprastas – pandeminę isteriją veisliniai asmenys vėl pavertė bizniuku. Kas tarpininkavo perkant testus, kas vogė vagonus su medikamentais, o kas iš karto pinigus pasiėmė. Nekukliai – per 600 tūkst. eurų. Tokia elitinės komunikacijos kaina.

Kaip išmokti šitaip prasisukti? Oho, tai visas mokslas – monetarinė alchemija.

Reikalas čia įprastas – pandeminę isteriją veisliniai asmenys vėl pavertė bizniuku.

Iš pradžių reikia apsimesti TV teisuoliu, ekrano Jėzumi Kristumi, kritikuojančiu negeroves, viešai uždavinėjančiu demaskuojančius klausimus, o kai kuriuos neįtikusiuosius iš karto pasmerkti jų net neišklausius. Ar ne taip buvo a. a. V.Galvono atveju?

Tada dar reikia susimesti skudurus su tėvyne prisidengusia, bet verslo pinigais mintančia partija, pakišusia po tanku konkurentą E.Masiulį. Dar – įdarbinti sutuoktinę ministerijoje. Normalioje, turinčioje dailų reprezentacinį biudžetą, kurį reguliariai galima skabyti įkūrus viešąją įstaigą arba "piaro" bendrovę. Po to reikia susiremontuoti svirną už 200 tūkstančių iš ES fondų ir ten kviestis įtakingus draugus nuo onanizmo pabalusiais veidais.

Būtinai reikia įstoti į šaulių kuopelę ir apsimesti patriotu. Dar pasikviesti skautų. Ant jų taip pat galima užkabinti kokią nors "nemokamą" pilietinę akciją (pvz., "Neduosi peties, vakciną švirkšime į subinę!"). Akcija paskui vis tiek įgyja biudžetinį pavidalą, kurį tada jau galima baltais pirščiukais įsidėti į kišenę.

O kas paprastiems žmonėms? Vieškelių šiemet neasfaltuosime, pažadėjo premjerė. Dar bus naujų mokesčių. NT fronte – krizė. Euras nuvertėjo. Šiapus sienos rėčio veltėdžiauja musulmonų rezervatas.

Tad ačiū labai už tvarų valdžios darbą! Už viceministres Ispanijoje. Už trečdaliu pabrangusią elektrą. Už perteklinius etatus ir premijas biurokratams. Už kosmonautiką. Už brangesnį alų. Ir už brangią elitinę komunikaciją ačiū. Tai nepamirštama.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Alpis

AČIŪ autoriui! Tiesiog puiku!

Kas ten dainavo

personal džyzes

>>Pasiūlymui

Daktaro Mengelės metodų pasiilgo, klounas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS