Nebekrūpčiojanti tauta | Diena.lt

NEBEKRŪPČIOJANTI TAUTA

Vienas iš "Sofos lygos" politologų vakar bene taikliausiai apibūdino situaciją, kurią šiandien išgyvename. Kad ir kokias pasakas mums sektų apie mažų mokesčių ir didelių socialinių išmokų rojų, net jei sotus Lietuvoje gali jaustis tik daug dirbdamas, dėl negėda ne tik dėl savo šalies praeities, bet ir dabarties.

Pirmasis prezidento rinkimų turas pratęsė sekmės istoriją, kurios pirmuosius sakinius parašė Valdas Adamkus, o vėliau – Dalia Grybauskaitė. Tuo metu, kai šalys su formalia prezidento institucija per kiekvienus rinkimus išgyvena kadrų krizę, o likusį civilizuotą pasaulį vis intensyviau krečia populizmo drugys, Lietuva išsaugo blaivų protą ir demonstruoja politinę išmintį. 877 544 rinkimo teisę turintys piliečiai garantavo: kad ir kas betaptų šalies vadovu, jis drąsiai galės pretenduoti į regiono lyderio vardą. Tiek Gitanas Nausėda, tiek Ingrida Šimonytė – ne tik ambicingi, bet ir išprusę, sudėtingus dalykus mokantys išdėstyti eiliniam piliečiui suprantama kalba, bet sykiu žongliruojantys diplomatine leksika. Žodžiu, teikiantys viltį, kad ir patys girdės Lietuvą, ir bus išgirsti pasaulyje.

Savigrauža, kad esame dvi Lietuvos ir abi savaip kvailos, tėra mitas.

Kad ir kokios prastos nuomonės apie provincialus (ir mentaline prasme), į Seimą išrenkančius keistas marginalų organizacijas, bebūtų didmiesčių gyventojai, pastarieji turėtų dėkoti, jog net ir nusivylusieji politika nesuteikia jokių šansų demokratija abejojantiems veikėjams. Savigrauža, kad esame dvi Lietuvos ir abi savaip kvailos, tėra mitas. Skiriame, kada kalba premjeras, kada – buvimą šiame poste rinkimų kampanijai panaudojantis kandidatas. Ir – kas labai svarbu, net jei apie tai mažai kalbame – jau subrandiname lyderius, kuriems būti prezidentu reiškia ne pasiekti partinės karjeros viršūnę, bet prisiimti aukščiausiojo laipsnio atsakomybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

lkauniete

Na ir nusikalbejo kai kas ,bet lietuviai atsibudo;;[tikekimes WAU] kad padarem gera pasirinkima[tarp finansininku ...ir....kerziniu batu,.] kad tik butu geras pasirinkimas.!

Kremlinių konvulsijos

Vata seilėjasi rūgštimi, taigi,tauta pasirinko teisingai.

Keturi Šančiokai

O taip norėjo gerb. Meras , kad gerb. Premjeras surinktų visų kauniokų balsus .O štai ir mano šančiokai , ir centriokai, ir šilainiokai pasirodė labiau konservatoriokai . Boksininkai sakytų : smogė Kauno mylimajam Merui žemiau juostos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS