Nepakeičiamų būna | Diena.lt

NEPAKEIČIAMŲ BŪNA

Kartais nuožmius karus ar revoliucijas sukelia atsitiktinumai. Aplinkybės sukrenta taip neįtikėtinai, kad į hierarchijos viršūnę išstumia kokius nors aludžių radikalus, kaip kad, pavyzdžiui, nutiko prieš beveik 100 metų Vokietijoje. Tiesa, perversmų būna ir pozityvių, iš tamsos pasukančių į šviesą, iš nuosmukio į augimą. Tačiau geriausia permainų forma: nesvarbu šalyje ar organizacijoje – evoliucija.

Tai, kas šią savaitę įvyko Kauno "Žalgirio" klube, sunku pavadinti evoliucija, t.y. nuosekliu pasikeitimu. Žinoma, kad Šarūno Jasikevičiaus atsisveikinimas su LKL čempionais yra logiškas jo karjeros žingsnis – neverta net diskutuoti. Treneris Lietuvoje pasiekė viską, kas įmanoma, o Europoje, su turimais kukliais resursais, netgi daugiau, nei tikėtasi. Tad jo sprendimas perimti "Barcelona" komandos vadžias – absoliučiai teisingas. Dirbdamas turtingiausioje ir vienoje pajėgiausių Eurolygos ekipų, šį sezoną savo sąskaitoje turėjusioje per 40 mln. eurų, Šaras galės kur kas efektyviau išnaudoti ir savo paties profesinį potencialą. Vargu, ar su kauniečių projektuojamu maždaug 8 mln. eurų biudžetu jam būtų realu kelti savo reikalavimų kartelę iki maksimalių aukščių.

Tačiau pačiam LKL čempionų klubui trenerio pasitraukimas – galingas smūgis. Kauniečiams vyriausiąjį trenerį teks keisti pirmą kartą per pastaruosius ketverius metus. Ir visi jie buvo nuoseklaus augimo metai. Š.Jasikevičius "Žalgirį" atvedė į penkis LKL čempiono titulus, tris Karaliaus Mindaugo taures, o didžiausią sensaciją nukalė 2018-aisiais, kai komandą užkėlė ant Eurolygos prizininkų pakylos. Dar didesnę įtaką Šaras darė klubo augimui. Taip stabiliai Europos krepšinio rinkai pristatyti ir atskleisti naujus talentus geba tik labai retas specialistas. Atsisveikinus Š.Jasikevičiui "Žalgiris" neteko ne tik unikalaus krepšinio, kaip žaidimo, supratimo, tačiau ir labai svarių argumentų, renkant šio sezono sudėtį. Nors sakoma, kad nepakeičiamų žmonių nebūna, pakeisti Šarą bus neįtikėtinai sunku.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Standards?

Būdavo auksas Europoj davar trecia vieta nepakeičiami?

eik stratege

grauzt cipsus.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS