Nėra blogai, yra puikiai | Diena.lt

NĖRA BLOGAI, YRA PUIKIAI

Šalies gyventojai krūpčioja besiklausydami valdžios atstovų būrimų iš kavos tirščių, kiek gali tekti mokėti už elektrą. Sako, gali būti ir visas euras už 1 kWh. Energetikos ministras švyti optimizmu: 2030-aisiais iš elektrą importuojančios valstybės Lietuva taps eksportuojančia.

Pasakius A, reikėtų tarti ir B. Kai bus sukurtas šalyje energetikos rojus, kiek tada mokės gyventojai ir verslas? Ar mažiau? Juk beveik visa rinka liberalizuota. Vadinasi,... elektra perkama ne iš pigios energijos importuotojų ar eksportuotojų, o biržoje iš perpardavėjų. Vienintelė paguoda, kad valstybė ketina patį verslą skatinti investuoti į elektros gamybą. Kada įmones pasieks valstybės žadama parama, ne iki galo aišku. Gali būti, kad dalis verslo to nesulauks ir bankrutuos.

Elektra perkama ne iš pigios energijos importuotojų ar eksportuotojų, o biržoje iš perpardavėjų.

Bet. Nėra taip blogai, kaip iš toli atrodo. Iš arti viskas visiškai gerai ar net dar geriau. Vienas Lietuvos viešbutis šią savaitę šventė jubiliejų, na, sakykime, tik jubiliejuką. Rinkosi mega žvaigždės ir mažutės, sakykime, žvaigždžių dulkės.

Graži buvo šventė. Lyg Rubenso paveiksle. Ir kalbų gražių gražiausių tarta, sakykime, lyg geriausio visų laikų oratoriaus Sokrato.

Tuo metu, kai visas milijonas gyventojų krūpčioja pamatę šiuolaikines maisto kainas, paaiškėjo, kad dreba visiškai be reikalo. Vienų žinomiausių nakvynės namų šalyje šefas pareiškė, kad per dešimt veiklos metų čia suvalgyta 1,2 t ikrų. Vadinasi, maisto kainos įkandamos. Na, gal tik duona sunkiau, nes betaupant sužiedėja.

Piliečiai skundžiasi, kad vanduo brangus, o viešbutyje pasidžiaugta, kad čia per dešimt metų išgerta 42 tūkst. l šampano: tiek, kiek jo telpa į baseiną. Ne vandeny reikia maudytis, o putojančiuose gėrimuose.

Nėra ko valdžiai piliečių kasdien gąsdinti elektra ir liepti taupyti. Reikia pasakyti kategorišką ne! Deginti, deginti ir dar kartą deginti. Tegu priešai už sienos mato: mes nei energetinio karo, nei bado nebijome. Žinomų šalies nakvynės namų bosas per šventę pasidžiaugė, kad jie jau sunaudojo 2 mln. kWh.

Ši statistika neturėtų erzinti žmonių. Nėra blogai, yra puikiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

p.Zdramy, tavo jumoras, jei tai ką parašei laikai jumoru, nykesnis už tavo benusišeriančią puodynę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS