Netektis ir rinkimai | Diena.lt

NETEKTIS IR RINKIMAI

Pagrindinė naujiena šiomis dienomis, be abejo, išskirtiniausios Europos katedros gaisras. Šiurpi naujiena, tik puiku, kad Paryžiaus gaisrininkai padarė stebuklus. Išsaugota daugybė katedros turtų, įskaitant relikvijas ir vitražus. Su skliautu turėjo būti prarasta ir nuostabioji skliauto rozetė, o tai labai apmaudu.

Ne itin tikiu padegimo variantu, nors esama faktų, kurie tokį variantą patvirtintų. Antrosios pagal reikšmę Saint-Sulpice katedros gaisras bei daugybė padegtų ar / ir išniekintų Prancūzijos bažnyčių. Na, tarkim, tai tik sutapimas. Nesvarbu ir tai, kad katedros smailė (ji sugriuvo pirmoji) pristatyta tik XIX a., tragedijos masto tai nekeičia. Tačiau kas pas mus? Lietuvoje? Išsyk kardinaliai keičiam temą.

O Lietuvoje juk rinkimai, visi svarsto ką išsirinkus tokį / -ią, kuris dvi kadencijas sėdės visiems ant sprando, nuo jo nulipdamas tik kai išvažiuos susitikti su kokiu strateginiu partneriu. Kandidatai spalvingi kaip velykiniai margučiai. Smulkiau neeksplikuočiau, jei ne vieno kandidatų pasisakymas. O jis itin sudomino.

Mes juk visi čia "be kraičio", kartais sunku komunalinius susimokėt, vadinasi, kandidatui mes niekas, statistiniai vienetai. Neturim "jokių pajamų".

Visiškai nesvarbu, kad kandidatas namuose kalbasi rusiškai, tai jo reikalas ir nieko neturiu prieš rusų kalbą. Svarbiau, kaip jis žiūri į savo žmoną, tikėtina, artimiausią savo žmogų. "Neleidžiu jai turėti jokių pajamų". Kas čia dabar? Feldfebelis nurodinėja, kas leidžiama ir kas ne? Gal jis dar nurodys iš kelių kiaušinių keptina kiaušinienė? Apmaudu, nes ligi šiol kandidatą laikiau protingu ir garbingu žmogumi. Ir štai antra citata: "Ji atėjo pas mane be kraičio". Petras Kurmelis tyliai rūko kamputyje. O ji, ateidama, veikiausiai privalėjo atsivilkti kraičio skrynią, pilną savo austų drobių.

Negerai, kandidate, ypač dėl to, kad tai buvo pasakyta ne privačiame pokalbyje, o viešojoje erdvėje. O jei štai kandidatas tampa prezidentu ir ima taikyti savo šeimos modelį formuodamas valstybės politiką? Mes juk visi čia "be kraičio", kartais sunku komunalinius susimokėt, vadinasi, kandidatui mes niekas, statistiniai vienetai. Neturim "jokių pajamų".

Ir galime čia kiek norim svaigti apie Notrdamo vitražus, labai svarbu tai, ką jau netrukus išsirinksim. Ir jau žinau, už ką tikrai nebalsuosiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Tataigi

"Mes juk visi čia "be kraičio", kartais sunku komunalinius susimokėt..." Gerti mažiau reikia...

Vaje

Na jau Navakas rado prie ko kibti smulkmeniškai, prie tokių marginalių dalykų. Juozaitis neabejotinai savo bendrakultūriniu išprusimu pranoksta kitus. Net ir be saiko liaupsinamą Šimonytę, kuri kaitė Šveiką. Jeigu skaitė.

Putino subinlaižių žiniai

Šikt ant žirnių, šikt ant pupų, šikt ant Stalino stribukų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS