Nuolaidų aukojimas | Diena.lt

NUOLAIDŲ AUKOJIMAS

Karantino ministras pasakė: reikėtų uždrausti šventinių nuolaidų reklamą. Neišdrįso visos Vyriausybės nutarimu pasistatyti sau paminklą su tokia epitafija. Pakeitė formuluotę iš "draudžiama" į "rekomenduojama". Bet. Žodis – žvirblis, paleidai – net šalčiausią žiemą saulėgrąžomis neprisiviliosi atgalios.

Kad ir koks išmintingas pasiūlymas, lengvai gyventojų aplink pirštą neapvyniosi. Jie dar labiau veršis į prekybos centrus pažiūrėti, kas pigiau, nes pačios nuolaidos neuždraustos. Tada užsuks pas konkurentus, pasmalsaus, gal šis ką nors pigiau nei tas pirmasis pardavinėja. Paskui nusibels ir pas kitą, iš jo – pas ketvirtą. Kai jau viską žinos, nupėdins ten, kur piniginė leidžia.

Karantino ministras privalėtų būti gerokai įžvalgesnis. Ne tik nuolaidas tegul rekomenduoja uždrausti. Per maža to. Reikia išleisti įsakymą, kad prieš Kalėdų šventes būtų taikomi papildomi antkainiai. Kam 30 nuošimčių (pvz., džiovintiems agurkams, rūkytiems kopūstams), o kam visu 100 (pvz., ančiasnapiams ir dančiasnapiams). Jei dar pataikytų į gudrią ministerijos vadovo galvą mintis leisti pardavinėti tik atitirpintus koldūnus ir valgomuosius ledus, o cukrų, maišytą lygiomis dalimis su druska, – nauda būtų neapsakoma ir net neapdainuojama.

Ar galėjome gyventi kitaip? Kai premjeru tapo policininkas, kuriam visi dvasios ubagai, o sveikatos ministru – psichiatras, kuriam visi dvasios ligoniai.

O jei uždraudus žiemos mėnesiais pardavėjams ir kasininkėms mokėti atlyginimus? Šie nevaikščiotų į darbą. Tai būtų paskutinė vinis į parduotuvių duris. Ypač mažesniųjų. Užkaltos tikrai neatsidarytų. Niekada.

Krautuves prieš šias šventes tikrai vertėtų uždaryti. Juk adventas. Bent keturias savaites pasninkauti reikia. Ne apie keptas antis ir žąsis (o kai kas drįsta net apie kalakutus, kurie, teisybę pasakius, sausoki ir be viską užmušančio majonezinio padažo sprangūs) svajoti. Traukti iš podėlių kruopas, virti košes ir liaupsinti valdžią, kuri į istorijos puslapius bus įrašyta dėl įvairiausių draudimų. Bet. Ar galėjome gyventi kitaip? Kai premjeru tapo policininkas, kuriam visi dvasios ubagai (nusikaltėliai), o sveikatos ministru – psichiatras, kuris aplink mato tik dvasios ligonius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kauniete

palaukime naujos sudeties vyriausybes -tada gaima bus palyginti -kas geriau .

Cha cha cha

Zdramy, pmiršai paminėti patį svarbiausią dirigentą. Jei Karbauskis ir paspruko kaip zuikis į krūmus, jo kaltė dėl šalį ištikusios krizės nesumažėjo.

liudnas jumoras--musu gyvenimas

Tai perlo verta galutine fraze [apie policininka premjeru t apusi,,ir ,zinoma,psichiiiijatra --_ pilieciu sveikatingumu besirupinanti ];; Na zurnalistas [,kaip pirstu I aki issake pilieciu nuomone]]];taip norisi A.Zdrami,,,apkabinti ..visa tiesa .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS