Nusikalstamas smegenų skystinimas | Diena.lt

NUSIKALSTAMAS SMEGENŲ SKYSTINIMAS

Tuo metu, kai politikai lenktyniauja mėtydami pažadus, kiek gali didėti minimali mėnesio alga, vienas Panevėžio rajono ūkininkas pasakojo sutinkantis juodadarbiams mokėti ir kone tūkstantį eurų į rankas, kad tik tie dirbtų ir nevogtų. Paskutinis įdarbinimo atvejis baigėsi, kai samdinys pamiškėje apvertė ūkininko traktorių, o vietoje to, kad savininkui praneštų apie nuotykį, iš transporto priemonės išleido visus degalus, kuriuos artimiausioje parduotuvėje iškeitė į degtinę.

Neseniai kito Aukštaitijos rajono seniūnas per televiziją pasakojo, kad anksčiau vienos dienos darbą įvairaus plauko pagalbininkai įvertindavo penkiasdešimtine litų, dabar prašo 20 eurų, pietų ir dviejų bambalių alaus. Tuos du užtaisus vėliau vakare jie užpila 40 laipsnių stiprumo antpilu ir kitą dieną pabaigti darbų nebepasirodo – tenka laukti, kol baigsis dvidešimtinė. O jei darbų įkarštis sutampa su pašalpų mokėjimo periodu, pagalbos neprisišauksi savaitę ar dvi.

Pas mus pašalpos išties mažos, bet jas į butelius konvertuojantiems alkoholikams išmokų užtenka tam, kad patvorius smegenimis galėtų laistyti kasdien (nuo alkoholio žuvusios smegenų ląstelės pasišalina su šlapimu).

Lietuva virsta besmegenių šalimi, bet tai, matyt, tenkina valdžios atstovus – zombius valdyti paprasčiau. Kol politikai daugybę metų postringavo, kad tuoj tuoj uždarys visas naktinės girdyklas, jų savininkai vietoje netrypčiojo – įrengė tualetus, pastatė stalus ir visiškai teisėtai pasivadino barais. Politikai patrepsėjo, pasukiojo galvas ir tyliai pripažino susimovę. Tada nusitaikė į degalines. Kilo į naują kovą, paskelbė ultimatumus, net rankų pakėlimu užtvirtino, kad alkoholio degalinėse nebus nuo sausio. Tačiau net ir didysis karo šauklys Antanas Matulas praėjusią savaitę pripažino vėl gavęs į skudurus – degalinėms užteko laiko ir įstatymų spragų, kad kai kurios jų patalpos teisėtai įgautų parduotuvių statusą. O ir uždaryti alkoholį tik į specializuotas parduotuves įstatymų leidėjų kinkos per silpnos.

Nė vienas politikas neprisipažins girdęs Lietuvą, tačiau yra sąvoka "nusikalstamas neveikimas". O gal ir veikimas. Alkoholio pramonės gigantų pakalikai į Seimą eina lyg į darbą, o Sveikatos reikalų komiteto narių kabinetus galėtų rasti užrištomis akimis. Ne apie sveiko alaus receptūrą su komiteto nariais jie diskutuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pas

straipsnio autorius bando smegenis minkstinti su savo rasliava. Kad ten vienas ukininkas moka 1000 eur, tai nereiskia, kad ir kiti taip pat. O del gerimo, tai as pats savaitgaliais pageriu, bet ne del to kad sirgciau o todel kad UZKNISO valdziazmogiai. Ir tokia meslai, kaip Tadas Širvinskas.

Janina

Dažnas kaimas degradavęs....bet seimui galvoj, nei rūroj.....sėdi šiltai,..ir savo nosies toliau nemato...iki rinkimų. Paskui su tais pačiais bambaliais pasisukioja, pažarsto pažadų ir dingsta.......baisiausia,kad auga prasigėręs jaunimas,...matydami prasigėrusius tėvus......

Janina

Dažnas kaimas degradavęs....bet seimui galvoj, nei rūroj.....sėdi šiltai,..ir savo nosies toliau nemato...iki rinkimų. Paskui su tais pačiais bambaliais pasisukioja, pažarsto pažadų ir dingsta.......baisiausia,kad auga prasigėręs jaunimas,...matydami prasigėrusius tėvus......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS