O jeigu nepasnigs? | Diena.lt

O JEIGU NEPASNIGS?

Štai jau greitai bus savaitė, o vis dar nerimsta aistros dėl D. Trumpo pralaimėtų rinkimų, ir ne tik pačiose Jungtinėse Valstijose, bet gerokai už jos ribų. Vieni trypia pergalės šokį su kardais, kiti mojuoja grasinimais dėl suklastotų balsų.

Tiems, kurie tvirtina, jog D. Trumpas labai blogas valstybės vadovas, verta priminti, kad buvo ir blogesnių. Pavyzdžiui, Romos imperatorių Julijų Klaudijų dinastijos berniukai – Neronas (tas, kuris be kitų niekšybių įsakė pribaigti ir savo motiną) ar Kaligula (jam priskiriamas posakis "Tegu nekenčia, kad tik bijotų", tuo viskas ir pasakyta). Jiems istorijoje prilygo tik labai nedaugelis pačių atgrasiausių pasaulio tironų.

Taigi nereikėtų varyti Dievo į medį.

Tad kuo jau toks blogas buvo prezidentas D. Trumpas, lyginant su šitais? Tiesa, gal jis kiek ekscentriškas, bet tikrai ne toks, kaip jau minėtas Kaligula, kuris savo žirgą paskyrė šventyklos vyriausiuoju žyniu ir numatė jam konsulo vietą. Per visą D. Trumpo kadenciją arklys anei Kongrese, anei Senate, regis, neužėmė jokių pareigų.

Taigi nereikėtų varyti Dievo į medį. Pašūkaus tuos du mėnesius antrąkart neperrinktas didžiūnas ir galiausiai vis tiek išlinguos pro Baltųjų rūmų vartus it raiša antis. Tokia tvarka anapus Atlanto galioja jau daugiau nei 200 metų ir taip dar bus.

Viena, ką jau dabar tikrai žinome, – šitos žiemos šventės šiemet mums padovanos net keturių dienų savaitgalį. Tik vėl bėda, ką reikės veikti, jei nesibaigs karantinas?

O mes čia turime ir savų rūpesčių. Pavyzdžiui, ar pasnigs pagaliau per Kalėdas? Nes karantino klausimas per šventes net nebekvestionuojamas, nebent liguisti optimistai dar turi kokių nors iliuzijų.

Didžiųjų švenčių orus buvo galima spėti pagal vakarykščią šv. Martyno dieną. Buvo tikima, jei Martynas su bradu (purvo atitikmuo), tai Kalėdos – su ledu. Lapkričio 11-oji šįsyk buvo graži.

Jeigu tik pranašystė išsipildytų (nes pastaruosius kelis dešimtmečius senolių išmintis, spėjant orus, smarkiai prasilenkia su realybe), pakiltų nuotaika net ir globalaus atšilimo skeptikams.

Bet viena, ką jau dabar tikrai žinome, – šitos žiemos šventės šiemet mums padovanos net keturių dienų savaitgalį.

Tik vėl bėda, ką reikės veikti, jei nesibaigs karantinas?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgis

Baik be zd ėt, eik dirbt. Užtenka pripudrijai smegenis Anglijoj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS