Opus klausimas | Diena.lt

OPUS KLAUSIMAS

Angela Dorothea, nuo 2005-ųjų tempusi Vokietijos kanclerės naštą ir užtikrinusi visos Europos stabilumą, nuėjo nuo pjedestalo oriai ir ramiai, parodydama pavyzdį, kad jos buvimas valdžioje – daugiau nei pakankamas (nors, panašu, Kremliaus tai neįtikins). Tiesa, po jos liko nežinios šleifas: kas gi toliau?

Kai kuriems ateities klausimas rūpi mažiau nei faktas, kad jaunųjų vokiečių karta nematė jokio kito Vokietijos vadovo nei Angela Dorothea. Tik be reikalo jie taip kremtasi. Štai Rusijoje nemenkas būrys 20-mečių nematė nieko kito, tik Vladimirą Vladimirovičių.

O, pavyzdžiui, Fideliu Alechandru Kubos gyventojai turėjo džiaugtis kone 50 metų. Visa laimė, kad jis nors įvaizdį keitė, tiesa, tik du kartus, kai nuo karinės uniformos, artėjant saulėlydžiui, perėjo prie "Adidas" sportinio kostiumo, bet visada liko su cigaru dantyse. Netgi po to, kai būtent cigaru jį bandė nunuodyti priešai.

Jaunųjų vokiečių karta nematė jokio kito Vokietijos vadovo nei Angela Dorothea. O Rusijoje nemenkas būrys 20-mečių nematė nieko kito, tik Vladimirą Vladimirovičių.

Fidelį Alechandrą norėtų pavyti ir pralenkti dar vienas šių laikų Koščėjus Nemirtingasis – taip pat Aliaksandras, tik Grigorjevičius.

Stebėtinai gajus valdovas, tačiau, net ir kamuojamas mozaikinės psichopatijos, jis suvokia, kokia sudėtinga jo situacija po pastarojo išsirinkimo dar vienai kadencijai.

Vadelės slysta iš rankų ir pavaldiniai sunkiai suvaldomi. Dar antra tiek, kad pralenktum Fidelį, išsilaikyti pasostėje beveik neįmanoma. Bet pabandyti būtina.

Todėl teks pažaisti demokratiją, kad ir organizuojant atskirą referendumą dėl unikalaus baltarusiško paveldo – mirties bausmės.

"Šis klausimas yra labai opus", – aiškino Baltarusijos konstitucinio teismo vadovas, žinoma, prieš tai viską suderinęs su fiureriu. Tai būtų didelis žingsnis į priekį, juolab Vakarų pasaulis dėl to seniai priekaištauja. Tik tai bus ateityje, kada nors, viskas priklausys nuo geopolitinės situacijos.

Esą šitam atsakingam žingsniui reikia paruošti visuomenę, nesgi sunkiai baltarusiai supras tokius vakarietiškus išmislus, ypač dabar, kai  yra tokių, kurie už tėvynės išdavystę nusipelnė didžiausio prizo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Ko niekas nekvaksi, kad Vokietijoje ta Merkelė išbuvo valdžioje virš 15 metų ? Kad buvo diktatorė, kad klastojo rinkimus ir t.t. Ant Putino jau ir po 5 metų visaip kvaksėjo.Dėl to, kad jis rusas ir kad po girtuoklio Jelcino atstatė Rusiją į pasaulio lyderius. Pijokėlis Jelcinas buvo labai geras, nors irgi 10 metų valdė, ir dar po 30 metų būtų buvęs labai geras, nes šoko pagal jankių dūdelę ir prie jo Rusijai tikrai būtų parėjęs galas.... o štai Vovočkos nepašokdinsi, jis pats gali kitus pašokdinti. Užtat visokios dykovienės ir kurpia panašius užsakomus straipsnelius, ir kiauksi kaip lapės į mėnulį...

Taigi taigi

Vokietijoje - demokratija ir vadovaujantys asmenys turi savigarbos - žino kada atėjo laikas oriai pasitraukti. Rusijoje ir Baltarusijoje - autokratija ir vadovai dreba dėl savo kailio, jiems savigarba nerūpi.

prie stalo

Tamstos nuomonė jau buvo aiški dar skaityt nepradėjus. Bet perskaičiau, ką darysi....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS