Padainuok, mielas žagintojau | Diena.lt

PADAINUOK, MIELAS ŽAGINTOJAU

Igorio Molotkovo kreipimasis į policininkus: "Stojat!" turėtų būti paskelbtas metų šūkiu. Štai kokios paprastai būna valdiško darbo pasekmės – trumpą distanciją skuodžiantys uniformuoti sprinteriai ir kriminogeninis sutvėrimas, su ginklu bei antrankiais smagiai rujojantis naktinėje sostinėje.

O kaipgi kitaip galima būtų manyti šalyje, kurioje nusikaltimai seniai tapo tokia pat kasdienybe, kaip vermišelių pirkimas "Norfos" bakalėjoje? Mūsų sociumas – toks kriminalizuotas, kad blogybių ar išvirkščios moralės nebepastebime.

Štai ir dabar vienoje televizijos dainų šventėje giesmes trauks ir "24 valandų" blondinė, recidyvisto žmona, kurios santykių su aštuonis kartus teistu ponu istorija tapo rinkodaros ašimi tai falcetu žvygtelėsiančiai TV laidai.

"Nematau, ko čia pergyventi. Yra ir šeimų, kurioms daug blogiau, kurios tikrai turėtų dėl ko liūdėti – tačiau mums viskas yra tvarkoje. Esame sveiki ir laimingi", – savo situaciją apibūdino kalėjime sėdinčio nusikaltėlio žmona – televizijos žvaigždė.

Tikrai, sielotis čia nėra dėl ko, juk pas mus žmonės kalėjime sėdi "už nieką", – TV žvaigždės išrinktasis nevogė paminklų, nesisavino svetimo turto, neplėšė kaimo parduotuvių, peiliu negrasino pardavėjoms ir netrankė jų į sieną! "Mums viskas yra tvarkoje", kaip sakoma.

Tik kaip tie visi nukentėjusieji turės žvelgti į žydrąjį ekraną, kuriame skaistus blondinės veidas jiems nenoromis asocijuosis su patirta kriminaline agresija? Ar jos dainavimas nebus trauma nusikaltimų, kuriuos įvykdė teistas šios moters sutuoktinis, aukoms?

O gal geriau iškart surengti TV laidą "Padainuok, mielas žagintojau, tėviškei ir tu!" Lai skamba Pravieniškių balsai į eterį ir pageidavimų koncertuose, ir kokiuose nors "Duokime garo".

Juk mums nusikaltimų aukos nieko nereiškia, svarbesni pinigai, rinkodara ir saviveikla, orientuota į viską iš ekrano sumaumojantį TV žinduolį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ko noreti

Kokia Lietuva padare 25 metai laisves, tokia ir televizija. Sudai plaukioja pavirsiuje.

RK.

Ponas Pociau, gal galite priminti ar tebedirba jūsų redakcijoje ta žurnalistė, kuri "paėmė" interviu iš mirusio žmogaus? Ar žurnalisto melas nėra blogiau nei jo giminystė?

gaz

CIRKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS