Padorumo ceitnotas | Diena.lt

PADORUMO CEITNOTAS

Nuobodu tikrai nebus. Kakofoniją Seime, akivaizdu, papildys vėl kaitinama violetinė isterija. Iš JAV kalėjimo parskraidinta bėglė Neringa Venckienė neabejotinai aktyvuos gyvybės ženklų jau nerodžiusio "Drąsos kelio" gerbėjus. 

Naivuoliai mindžikuos prie teismų, o gudruoliai vėl bandys ant violetinio žirgo įjoti į Seimą. Kažin ar pavyktų pakartoti 2012 m. sėkmę, nes dalis rinkėjų vaikosi vis naujų madų. Kai išpopuliarėjo violetinė spalva, visai nemadinga buvo žalia – 2012-aisiais Valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėjo vos vieną kėdę, bet po ketverių sužaliavo net 56 iš 141.

Kuo baigiasi rinkėjų eksperimentai, demonstruoja dabartinis sostų karų ir beviltiškų reformų Seimas. Bet valdantieji dar turi šansą padaryti bent vieną gerą darbą. "Mūsų rinkimų pažadas, ne visi mūsų Seimo nariai jį prisimena, – kad būtų gerai ankstinti Seimo rinkimus", – pats sau šią gegužę priminė Ramūnas Karbauskis. Jau daug metų siūloma Seimą rinkti pavasarį, kad jis turėtų laiko biudžetui parengti.

Kuo baigiasi rinkėjų eksperimentai, demonstruoja dabartinis sostų karų ir beviltiškų reformų Seimas.

Padėti "valstiečiams" tesėti bent šį pažadą, nes kitų nelabai sekasi, pasišovę liberalai minėjo lapkričio 7 d. pateiksiantys nutarimą dėl pirmalaikių rinkimų. Bet, pasak Viktorijos Čmilytės-Nielsen, tai atidėta gruodžiui, jau po biudžeto svarstymo.

O tada – 85 už, ir po trijų mėnesių rinkimai. Balsų turėtų užtekti, jei kiekvienas, atėjęs į Seimą su "valstiečiais" tesėtų pažadą, o opozicija tikrai sakytų tai, kuo pati tiki. Bet nereikia būti naiviems, tad gal vertėtų siūlyti kompensacijas už neišsėdėtus mėnesius. Brangu, bet tiesiogine (ir ne tik) prasme pigiau, nei valstybei ilgiau tverti tokią suirutę.

Po pirmalaikių rinkimų kiti vis tiek turi vykti spalį, datą pakeisti galima tik Konstitucijos pataisomis. Gal tai padarytų būsimas Seimas, nes dabar tam jau nėra laiko. Maža to, Seimui įsteigus Pasaulio lietuvių rinkimų apygardą, būtina perbraižyti kitas ir jas patvirtinti iki rinkimų likus ne mažiau kaip 210 dienų, tai yra beveik septyni mėnesiai. Net jei tai būtų padaryta šiandien, rinkimai galėtų vykti birželį.

Bet niekas nieko neskubina, nes ceitnotas – ne kiek laiko, kiek padorumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

> dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Keikiesi kaip paskutinis primityvas. Carinės Rusijos mužikas ir tas sugebėjo išradingiau keiktis. ...........Nors kai pagalvoji, o ko daugiau galima tikėtis iš Venckienės gerbėjų?

Jei galite nerasyti - nerasykite

Zurnalistei prasidejo padorumo isterija.

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Aušra Lėka: "...kaitinama violetinė isterija." Tai parodo, kad ponia Aušra Lėka yra IDIOTĖ ir NIEKŠĖ. Matyt tokia užgimė. TPFU.... Mat jeigu žmonės gina nekaltą skriaudžiamą vaiką nuo sunaikinimo, tai jai atrodo... violetinė isterija. Išgama esi.... o ne aušra....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS