Pandemiją įveiksime susitelkę ir darniai dirbdami | Diena.lt

PANDEMIJĄ ĮVEIKSIME SUSITELKĘ IR DARNIAI DIRBDAMI

Ši viruso pandemija padėjo giliau pažinti žmones, atskleisti jų charakterius. Tapo aišku, su kuo galima į kalnus eiti, su kuo – ne. Taip pat parodė, kad dalis medikų sėdi ne savo rogėse. Išryškėjo bailiai, panikuotojai, formalistai, kuriems labai svarbu savo sveikata, savo kailis, o ne ligoniai ar ligoninės prestižas. Dėl viruso pandemijos problemų daug visame pasaulyje, netgi labai galingose valstybėse. Visur trūksta respiratorių, kaukių, chalatų, aparatūros, perkrautos darbu laboratorijos, trūksta reagentų ir pan.

Šiame etape kaip niekad reikia susiklausymo ir darnaus darbo. Nereikia kritikuoti SAM, nereikia kritikuoti merų, ligoninių vadovų, tai lengviausias ir niekur nevedantis kelias. Reikia siūlyti sprendimus, kurie palengvintų esamą situaciją. Padorūs medikai dirba savo darbą, nesiskundžia ir nedejuoja. Ypač daug ir sunkiai dirba slaugytojos, slaugytojų padėjėjos ir valytojos.

Šiuo metu pradėjo reikštis pilkos susireikšminusios asmenybės, nieko rimto nenuveikusios, tačiau amžinai dejuojančios, po laiko pastebinčios trūkumus ir visais įmanomais būdais besistengiančios išvengti darbo. Dalis medikų „susirgo“ įvairiomis ligomis, išėjo atostogauti ir kitais būdais stengiasi išvengti darbo. Tačiau tokių yra vienetai, nors kai kurie net tapo TV „žvaigždutėmis“.

Šiame etape nekritikuodami, nepolitikuodami, o susitelkę dirbdami, padėdami vieni kitiems, anksčiau ar vėliau įveiksime pandemiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Anonimas

...O zydai kapitala sukaupe ::::pavoge Egipto auksa su Moize priekyje,,,o vogta auksa reiktu grazinti!! ir TAIKA isivyrautu musu apvalioje ZEMEJE vogti nevalia,,

Kęstas

Kadangi yra net iki 50 proc. besimptomių koronaviruso nešiotojų, reikia testuoti ir juos izoliuoti. "Kaip atrodo Lietuva bendroje testavimo apimčių statistikoje? Nuo karantino pradžios atlikome virš 25 tūkst. testų, per dieną šiuo metu veikiančios 9 laboratorijos ištiria apie 2 tūkst. ėminių. Jei šiuos skaičius paverstume lengvai palyginamu rodikliu, Lietuvos testavimo intensyvumo rodiklis (8,5 tūkst. testų 1 mln. gyventojų) yra palyginus geras. Lenkiame ispanus ir prancūzus, atsiliekame nuo Estijos, Norvegijos, Izraelio, Italijos, bet dideles testavimo apimtis pasiekėme laiku ir šiame lygmenyje esame pasirengę sutikti infekcijos plitimo piką." Taigi, pažymys Skverneliui kovoje su virusu yra geras, bet ne pats geriausias. Jis nulems, kada ir kaip galėsime išeiti iš karantino. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Romas

Ok
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS