Parazitavimo šventė | Diena.lt

PARAZITAVIMO ŠVENTĖ

Tokios gėdingos savaitės šalyje nebuvo nuo tų laikų, kai Aukščiausiojoje Taryboje deputatai nepasidalijo paskyromis "Volgai". Būta tada tokio automobilio, neprilygstančio net "VW Lupo", – V.Bruveris neleis sumeluoti.

Seimas nieko kita nedarė, tik įsijautęs žvygavo smėlio dėžės žaidynėse, kur du pagalbinės mokyklos gladiatoriai tarsi kardais mosavo kastuvėliais, stengdamiesi pataikyti vienas kitam į ausį.

Štai ir nepataikei, džiaugiasi pirmasis. O antrasis įsižeidęs sriūbauja: aš tau tada ausis atsuktuvu nukaposiu, tik palauk antradienio.

Šitas kruvinas mūšis už vergės Izauros laisvę jau kelintas mėnuo vyksta aukščiausioje valstybės institucijoje ir tuo visi kažkodėl labai džiaugiasi – demokratija, blia, darom, ką norime!

Vienas, tas, kuris pasipuošęs panteistiniais marškinėliais ir niekada negeria jokių šlapalų, turi išjaustą savo teisybę. Žinome iš dailiųjų Gretos laikų.

Kitas, tas, kuris norėdamas didesnės pensijos įsikando iltiniais viršininko kėdę (alga tai didelė!) ir gyvulių ūkį regėjo tik natūroje, taip pat turi savo agronominę tiesą.

Abu teisūs, bet vis tiek triumfuoja silpnaprotystė. Užuot įsigilinę į naujo biudžeto projektą, užuot supaprastinę buhalterines mokesčių painiavas ir priiminėję orias algas ir pensijas lemiančius įstatymus, seimūnai vėl lepinasi lunatizmu. Ir pramoga, ir darbo laikas nuteka į praeities drenažą.

Kodėl visa tai vyksta? Todėl, kad išrinktiesiems svarbi ne tauta, o jie patys: alga numatytą mėnesio dieną, šokoladukai už biudžeto tūkstančius, gėlytės ant darbo stalo ir juostelių karpymai dekoratyviniuose renginiuose. Tų ponų postai, būsimos pensijos dydis, asmeniniai reikalai ir ambicijos tapo valstybinės svarbos dalyku.

Tikra parazitavimo šventė, kai šalyje – "bardakas", kai šūdams leidžiami milijonai, kai žmonės dūsta nuo skurdo ir netiesos, o makaronus toliau kabinėjantys vis tie patys politiniai atmatos baigia išsekinti paskutinę kantrybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

to "O žinoti reikėtų"

Deja,Jūs suklydote,gerbiamasis : Šis žurnalistas nėra "labai jaunas"... Tik labai piktas. Ir nelaimingas.Jis yra - nepatikėsite - laikraščio vyr.redaktorius . Taip,taip,tikrai... Ir todėl jo kolegos na niekaip neišdris jam paaiškinti,kad netinka,tikrai netinka kultūringam žmogui šitaip darkytis ir drabstytis ,kad tai ne karčiama,o laikraštis. Padorus laikraštis.

o žinoti derėtų

Labas, kaip supratau - žurnalistas dar labai jaunas ir nežino, kad jau 30 metų seimų pirmininkai buvo daug kartų atšaukiami, keičiami, perrenkami. Kas nors pasakykite jam tai, nes apsijuoks prieš kolegas. :DD

Kęstas

Gelbėti Lietuvą nuo Rusijos yra labai populiaru tarp Lietuvos politikų. Tik socdemai nenori skirti šiam reikalui du su puse BVP procento, sako, kad užtenka ir dviejų (kurių neskiria net turtingoji Vokietija). Su kitais pastebėjimais sutinku, neoliberalizmas Lietuvoje yra vienintelis dalykas, kuris apsimoka, alkoholio dėžutėse ar be jų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS