Parlamentarai dar nesuaugę | Diena.lt

PARLAMENTARAI DAR NESUAUGĘ

Politikai – kaip maži vaikai. Negali dirbti nuotoliniu būdu. Apskritai nesuaugę darbui Seime. Praėjusią savaitę įvyko pirmas rimtas plenarinis posėdis, politikams teko imtis vieno svarbiausių šios kadencijos darbų – išrinkti premjerę arba jos neišrinkti. Besidomintieji šalies ateitimi suklusę laukė atomazgos. Laimingi turėjusieji galimybę girdėti ar matyti tiesioginę transliaciją. Laimingi, nes turėjo galimybę pažinti tuos, kuriuos išsirinko.

Vieni monologai, rodos, iš paties Williamo Shakespeare'o komedijos "Užsispyrėlės sutramdymas" paimti, kiti – jau iš tragedijos "Romeo ir Džuljeta". Bet ne tai svarbu. Kas kaip moka, taip tas šneka. Tragiškesni tie politikai, kurie neturi kalbos dovanos. Gal apskritai jokios Dievo dovanos neturi, išskyrus Seimo nario mandatą.

Tragiškesni tie politikai, kurie neturi kalbos dovanos. Gal apskritai jokios Dievo dovanos neturi, išskyrus Seimo nario mandatą.

Tačiau jų kalbos labiausiai įsimintinos. Posėdžio tiesiogiai klausęsi, žiūrėję rinkėjai ilgokai buvo priversti klausytis, kaip kažkam pritrūko vandens, kurio negalima atsinešti į posėdį. Kažkam per mažai pasirodė dezinfekuojančio skysčio. Trečias labai mažai vaikų turi, ketvirtas apskritai neturi, penktas turi labai daug. Šeštam kaukė nusmuko (gerai, kad ne kelnės, o būtų ir apie šį svarbų nutikimą visi sužinoję).

Mokesčių mokėtojai už visus šiuos svarbius pasisakymus Seimo nariams neblogai sumoka. Jokių pareigų neužimantis parlamentaras per mėnesį gauna beveik pusketvirto tūkstančio eurų (be priedo už valstybei ištarnautus metus). Dar tūkstantuką vadinamųjų kanceliarinių išlaidų parlamentinei veiklai, kurį dažnas išleidžia naujo automobilio nuomai. Nors nežinia, kam jam mašinos reikia. Pas kokius rinkėjus važinėja, jei niekas jo nerinko, o vietą parlamente gavo pagal partijos sąrašą?

Negali parlamento nariai dirbti nuotoliniu būdu, Seimo statutas nenumato. Galima būtų pataisyti. Bet. Ar tikrai reikia? Juk tada sunkiau bus gauti teisę pasisakyti dėl posėdžio vedimo tvarkos. Arba po balsavimo pasinaudoti replikos teise. Svarbiausia: nuotoliniu būdu Seimo nario nematys ir negirdės rinkėjai. O tai gali reikšti ir politinę komą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

#

Jie apskritai nepakaltinami....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS