Pasaulis kraustosi iš proto | Diena.lt

PASAULIS KRAUSTOSI IŠ PROTO

Aštuntojo dešimtmečio pradžioje L.Brežnevo laikų žurnalas "Jaunimo gretos" rėžė: "Pasaulis kraustosi iš proto". Suprantama, komunistinės propagandos ruporas taip apibendrino kapitalistų visuomenės piktžaizdes.

Po Baltijos kelio ir atkaklių kovų mes tapome to kapitalistinio pasaulio piliečiais, tačiau šūkis "Pasaulis kraustosi iš proto" šiandien vis tiek atliepia paradoksalią kasdienybę. Kodėl? Na, kad ir dėl to, jog į madą atėjo visuotinis noras feisbukuose viešinti kiekvieną savo, atsiprašant, žagtelėjimą: pusryčių maistą, naujus ausų krapštukus ar staiga pariebėjusius sėdmenis. Fotografuodamiesi vadinamajai asmenukei (ir sugalvok man tokį žodį invalidą!) du sutuoktiniai net nusivertė nuo uolos ir žuvo.

Dabar feisbuko virusas lepinasi nauju kvailumo katalizatoriumi: apsipilk šaltu vandeniu ir visa tai nufilmuok. Ir pila kiekvienas "balvonas" sau ant galvos ledinį kibirą, ir didžiuojasi tuo, lyg būtų išskridęs į kosmosą. Regis, veidaknygė pavirto į vieną didelę vonią, kurioje pliuškenasi visi socialiniai ekshibicionistai, ir jiems trūks plyš svarbu visiems parodyti savo išvirkščius baltinius. Išties telieka džiaugtis, kad apsipilama vandeniu, o ne, pavyzdžiui, fekalijomis.

Nors idiotizmo tobulinimui, suprantama, ribų nėra.
Štai praėjusią savaitę prasidėjo vokiečių policininko Detlefo Guenzelio teismas. Mat šis vyrukas interneto svetainėje, skirtoje kanibalizmą dievinantiems fetišistams, susipažino su lenku Wojciechu Stempniewicziumi, kurį nužudė ir supjaustė gabalais. Esą auka pati to geidė ir norėjo net būti suvalgyta. Visas šis "kulinarinis" aktas, savaime suprantama, buvo užfiksuotas 50 minučių trunkančiame vaizdo įraše.

Galima tik įsivaizduoti, kiek tas "filmukas" sulauktų paspaudimų "patinka", jei jis vis dėlto būtų patekęs į viešumą. Kokia visuotinė laimė visa tai būtų matyti, nes idiotizmas visais laikais buvo nelyginamai populiaresnis už, pavyzdžiui, taurius poelgius. Juk pasaulis ir šiandien vis dar tebesikrausto iš proto.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

jankis

iš prtoto kraustosi,tai daukanto aikštės dvaras

Cha

Kad jau nebėr iš ko kraustytis...

2 to šiaip

tai jokia paslaptis, suma skelbiama ALS asociacijos puslapyje. Šiuo metu ji priartėjo prie 80 milijonų USD. ir šiaip pasiskaityk žinomų šios akcijos dalyvių sąrašą. aišku, kalbu apie amerikiečius. apkaltinti Bilą Geitsą ar Stiveną Spilbergą pigaus dėmesio stoka kažkaip sudėtinga, nemanai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS