Pasipiktinęs verslininkas: kol vieni įžūliai lobsta, kiti po karantino gali nebeatsidaryti | Diena.lt

PASIPIKTINĘS VERSLININKAS: KOL VIENI ĮŽŪLIAI LOBSTA, KITI PO KARANTINO GALI NEBEATSIDARYTI

Didieji „maisto prekių“ pardavėjai puotauja pandemijos metu, įžūliai reklamuodami savo asortimentą prekėmis, nei iš tolo nepanašiomis į pirmo būtinumo, bei dar labiau didindami savo turtus. Tuo tarpu mes, prekiavę panašiomis prekėmis, valdžios esame priversti pakabinti spynas ir spręsti išgyvenimo dilemą!

Esu vienas iš smulkiųjų prekeivių, kurie labiausiai jaučia, kaip valdžia iškreipė sąžiningą konkurenciją. Turiu kelias nedideles parduotuves, kurios kažkodėl negali veikti. Nors klientų saugumą užtikrinčiau ne ką prasčiau. Ir ženkliai prisidėčiau mažinant viruso plitimą, nes žmonės nebesibūriuotų apgultose „maisto prekių“ parduotuvėse.

Tačiau Vyriausybė neklauso mūsų, o šoka pagal turtingųjų verslų dūdelę.

Tuo metu lidlai ir maximos drąsiai pažeidinėja savo skambius įsipareigojimus neskatinti žmonių vienkartinėmis akcijomis ir aktyviai reklamuoja... gręžimo ir pjovimo stakles, statybos įrankius, kopėčias ir kitas „maisto prekes“.

Ar tai sąžininga – kai vienos parduotuvės uždaromos, jų asortimentą žaibiškai pasiūlo kiti? Kodėl valdžia skatina nesąžiningą konkurenciją, pataikauja verslo rykliams? Kas apgins mūsų teises?

Jau matau, kaip po karantino „maisto prekių“ centrai liks su dar didesne „būtiniausių“ prekių gausa, nebereikės ne tik mūsų, mažiukų, bet net ir jokių topocentrų, senukų ar ermitažų.

Tiesiog rinka perdalinama pačios valdžios rankomis!

GALERIJA

  • Pasipiktinęs verslininkas: kol vieni įžūliai lobsta, kiti po karantino gali nebeatsidaryti
  • Pasipiktinęs verslininkas: kol vieni įžūliai lobsta, kiti po karantino gali nebeatsidaryti
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Vėl "ne tuos" išsirinkom

Šalyse, kur valdantys jaučiasi įsipareigoję piliečiams - savaime suprantama, kad valdžia neturi būti didžiųjų tarnaitė . Jei negalima prekiauti ne maisto prekėmis, tai tas draudimas turi galioti visiems. Taip buvo padaryta Airijoje, Belgijoje, Norvegijoje, Ispanijoje, Latvijoje, Italijoje ir kitur, kur vyriausybės laikosi konstitucinio principo, kad visi esame lygūs. Lentynos su ne maisto prekėmis supermarketuose tiesiog uždengiamos. Dabartinis sprendimas visus pirkėjų srautus sukoncentruoti į didžiųjų supermarketus, kur jokie apribojimai negalioja, naudingas tik jų savininkams ir Covid 19 virusui. Pats tikrasis karantinas a la "pokazucha": sugrūsti visus pirkėjus į proteguojamų tinklų parduotuves. Kai dėl "Senukų" - tai jie nepražus; štai naujausias jų reklaminis obalsis: "Nuo maisto - iki glaisto". Va taip.

Bobulka100%

Galiu pasakyti,kad Italijos Lombardijos,Veneto,Trentino-Alto Adige regionuose didžiuose prekybos vietose uždrausta prekiauti ne maisto produktais.Tokie skyriai atskirti Stop juosta.Prekiaujama tik maisto produktais.O Lietuvoje visose Maximose,Rimi ir t.t.gali nusipirkti visko,ne tik maisto:nuo užsegtukų plaukams iki striukiu ir batu.Taip kad Lietuvoje yra pažeidžiama laisva sąžininga konkurencija.

Rasa

Reikia gero idėjinio vado ,kad visus suburtų išeiti į gatves - streikuoti.Genocidas prieš smulkiuosius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS