Pažaidžiam slėpynių! | Diena.lt

PAŽAIDŽIAM SLĖPYNIŲ!

Žinote, kaip slepiasi patys mažiausieji? Jiems svarbu, kad akys delniukais būtų uždengtos, o kad ranka iš už užuolaidos ar koja iš po lovos kyšo – niekis, manęs nėra. Panašiai karantininio išbandymo laiku slepiasi ir kai kurie suaugusieji – nematau, vadinasi, ir kiti nepamatys.

Štai važiuoji tuštutėliame autobuse, o nuo keleivių atsitvėręs vairuotojas visą kelionę plepa mobiliuoju telefonu. Juk dabar karantinas – niekas nemato! Išlipi, žengi į perėją, o tau vos ne skvernus braukdamas pralekia automobilis. Kam dabar tuos pėsčiuosius praleisti – niekas nemato!

Panašiai karantininio išbandymo laiku slepiasi ir kai kurie suaugusieji – nematau, vadinasi, ir kiti nepamatys.

Manot, kad čia, anot Andriaus Užkalnio tipizacijos, tik vargolių reikalai? Klystate. Va finansų ministras, kuris tikrai ne troleibusu savo valstybinės svarbos reikalais važinėja, užsitraukė sau dūmą Vyriausybės posėdžio metu. Posėdis juk nuotoliniu būdu vyksta, niekas nemato!

O štai minties galiūnai ir slepiasi intelektualiai. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (yra tokia valstybinė organizacija) drauge su Trakų savivaldybės Psichologine pedagogine tarnyba paskelbė pirkimą – konkursą sukurti... jausmomatį. Tikslas – kilnut kilnutėlis: šitas daikčiukas, kuriuo bus matuojami tautiečių jausmai ir emocinė būsena, esą padės Lietuvai kovoje su savižudybėmis, depresija, migracija ir COVID-19 padariniais. Va taip! O susižavėję tokia vasiukiška idėja naivuoliai nepamatys, kieno kišenėse nusės daugiau nei pusė milijono valstybinės įstaigos administruojamų eurų.

Slėpynių einama visais lygiais, ir aukščiausiu. Štai Prezidentas karantino metu taip pasislėpė už Konstitucijos, kad jau greitai pamiršime, ką su tokia euforija ir viltimi rinkome. Užtat įsiminsime kandų feisbuko folklorą: "Nausėdėk namie."

Bet visų geriausiai pasislėpė "valstiečių" flagmanas Ramūnas Karbauskis – kaip išėjo iš frakcijos vadovo ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų "į bendravimą su žmonėmis visoje Lietuvoje", taip ir prašapo...

Smagus žaidimėlis tos slėpynės, ane? Skaičiuojam iki dešimt ir einam ieškoti!

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aja

Kad apskritai nelabai aišku,kur kokie darbai nuveikiami.Nebent didelis darbas Verygos,kuris tik nieko gero nereiškiančiais plepalais save garsina,Skvernelis irgi gerą gabalą numigęs išlenda kada ne kada kokį juokelį pamėtėti,o kiti...net neaišku,kodėl jų neprileidžia save pareikšti.O dėl Karbauskio...Netrukdykit jam,juk pavasaris,tokius žemės plotus sužiūrėti ne juokas.Bet ir už tuos ,,didelius''darbus dideli atlyginimai eina.

Azuolas

Tegul prasampas suvisam. Netrukdo zmonems gyventi ir tinkamai tvarkytis. Pagarbiai.

Ar sukurs kas nors matuoklį ,kuris nustatys visų oligarchų,seimūnų,europinių lėšų eikvotojų.pūstapilvių ūkininkų godumo padalos rodiklius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS