Pietinei miesto pusei – daugiau kultūros | Diena.lt

PIETINEI MIESTO PUSEI – DAUGIAU KULTŪROS

  • 5

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Benamiai, apsistoję Kauno g. nakvynės namuose, kelia nemažai problemų – tuštinasi laiptinėse, išnaršo atliekų konteinerius, išmėtydami šiukšles po visą kiemą. Kaip tvarkomasi su to rajono benamiais?

Socialinių reikalų departamento direktorius Deividas Petrolevičius:

Nuo 2019 m. gegužės 15 d. biudžetinė įstaiga "Klaipėdos miesto nakvynės namai" nebeteikia apgyvendinimo paslaugų adresu Kauno g. 5, nes buvo nutraukta nuomos sutartis. Patalpos minėtu adresu priklauso uždarajai akcinei bendrovei, apie kurios veiklą informacijos neturime. Apgyvendinimo ir laikino apnakvindinimo paslaugos teikiamos adresu Šilutės pl. 8.

Be to, biudžetinė įstaiga "Klaipėdos miesto nakvynės namai" teikia krizių įveikimo įvykio vietoje paslaugas. Gavę tikslią informaciją apie asmenis, kurie neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, mūsų darbuotojai vyksta į įvykio vietą įvertinti situacijos, teikia informaciją ir konsultacijas tokiems asmenims dėl socialinių paslaugų teikimo Klaipėdos mieste, vertina paslaugų poreikį dėl paslaugų teikimo Nakvynės namuose.

Taip pat Dubysos g. 39A jau artimiausiomis savaitėmis bus atidaryti laikino apnakvindinimo namai, kuriuose teikiamos paslaugos socialinės rizikos asmenims be pastovios gyvenamosios vietos. Čia stovi moduliniai namai, kuriuose įrengta 50 laikino apnakvindinimo vietų, infrastruktūra pritaikyta neįgaliesiems.

– Norėtume sužinoti, ar nuomojant butą reikia iš savivaldybės gauti kokių nors leidimų?

Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė:

Ne, norint vykdyti gyvenamosios paskirties patalpų nuomos veiklą, leidimų iš savivaldybės gauti nereikia. Fizinis asmuo, norintis vykdyti šią veiklą, privalo įsigyti verslo liudijimą, kuris patvirtina fiksuoto pajamų mokesčio sumokėjimą, verčiantis patalpų nuomos veikla. Prašymas išduoti verslo liudijimą yra teikiamas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

– Visi Klaipėdos miesto renginiai yra akcentuojami miesto centrinėje dalyje. Ar Klaipėdos miesto savivaldybė kuria planus, kaip prie viešų miesto renginių prijungti ir pietinę miesto dalį?

Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė bei Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė:

Savivaldybė supranta, kad pietinėje miesto dalyje dėl įvairių priežasčių vyksta mažiau kultūrinių renginių ir imasi tiek minkštųjų, tiek kietųjų priemonių šiam klausimui spręsti: pavyzdžiui, įspūdingas naujosios bibliotekos-bendruomenės centro projektas Statybininkų prospekte, įvairios veiklos vyksta Bendruomenės namuose Debreceno gatvėje, kultūrines paslaugas teikia Žvejų rūmai. Ir šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos filialuose bene kasdien pristatomos įvairios kultūrinės iniciatyvos.

Finansuodama sričių projektus, papildomą balą ekspertų siūlymu savivaldybė skirdavo tiems projektams, kuriuos vykdyti renkamasi būtent pietinėje miesto dalyje. Tokia tvarka galiojo iki šiol, planuojama jos nekeisti.

Miestas gali palaikyti ir skatinti, tačiau, kita vertus, renginių vietą renkasi pats kultūros sektorius, atsižvelgdamas į įvairius aspektus.

Pavyzdžiui, Sausio 13-osios laužai jau keleri metai uždegami ir pietinėje miesto dalyje. Šviesų festivalis taip pat čia atkeliauja.

Visi turbūt atsimena ryškiausiai, tiesiogine ir perkeltine prasme, suspindusį projektą Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje. Kasmet kalėdiniai papuošimai atkeliauja vis giliau į pietinę miesto dalį.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite e. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vajonė Strimaitienė

Mano vardas Vajonė Strimaitienė, forma, Lietuva Po dvylikos santuokos metų aš ir mano vyras buvome vienoje ar kitoje ginčydamiesi, kol galiausiai paliko mane ir persikėlė į Kaliforniją būti su kita moterimi. Jaučiau, kad mano gyvenimas baigėsi ir mano vaikai manė, kad daugiau nebematys savo tėvo. Aš stengiausi būti stipri tik dėl vaikų, bet nesugebėjau suvaldyti skausmų, kurie kankina mano širdį, širdį užpildė skausmai ir skausmai, nes buvau iš tikrųjų įsimylėjusi savo vyrą. Kiekvieną dieną ir naktį galvoju apie jį ir visada linkiu, kad jis sugrįžtų pas mane, aš tikrai buvau nusiminęs ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į svetainę, kurioje manoma, kad dr. Osagiede gali padėti greitai sugrįžti. . Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 48 valandų mano vyras iš tikrųjų man paskambino ir pasakė, kad labai pasiilgo manęs ir vaikų. Taigi nuost

Dana

Pinigus plauna, šiltas vietas kurią, vien pažiūri į žvejų rūmų direktorių kuris bilietus plėšo prie durų, supranti ką jie ten veikia.

Ką gero

jie gali surengti?Pinigų nusirašymą per savo kietuosius ir minkštuosius apsurdus? Stato ale bendruomenės centrą o iš tikrųjų įgyvendina seniai numatytą projektą išplėsti nereikalingų bibliotekų tinklą ( dabartinių pilnai užtenka..) ir savo darbuotojų-giminių skaičių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS