Pinigų drabstymo atlaidai | Diena.lt

PINIGŲ DRABSTYMO ATLAIDAI

Visi ūžauja iš laimės – bus masiškai barstomos biudžetinės išmokos už nieką. Kaip nesidžiaugs prie komunistinio veltėdžiavimo pratinama tauta, gavusi išmaldos? Tiesa, tuos pinigus vėliau užsienio bankams mūsų anūkai turės atiduoti jau dvigubus. Bet tai bus ateityje, kuri šiandieninės euforijos kosmosuose niekam nerūpi.

Taigi, dalybos! Vien už vaikučius iš biudžeto bus paklota 77 mln. eurų. Gaus ir turintys atžalų bėdžiai, ir Seimo nariai, ir subsidijuojamus kotletus ryjantys bankininkai su 10 tūkstančių alga per mėnesį.

Dar 180 mln. eurų prireiks vienkartinėms išmokoms pensininkams ir neįgaliesiems. Prisidengę korona politikieriai šitaip įkyriai demonstruos, kad galvoja apie labiausiai nuskriaustą gyventojų grupę – senolius. Esą štai, žiūrėkite (ir nepamirškite to pažymėti balsalapiuose spalį), kaip mes jumis rūpinamės. (Rūpinamės, net jei vėliau ir reikės mažinti nuolatines pensijas dėl būsimo "Sodros" biudžeto deficito.)

Ir šiandien politikams visai nesvarbu, kad 90 tūkst. pensininkų Lietuvoje gauna tik 200 eurų per mėnesį, o neįgalieji – mažiausiai Baltijos šalyse. Taip bus ir ateityje. Ir per amžius amen, nes rinkimai jau bus praėję, o skolinti pinigai – išdrabstyti.

Vien už vaikučius iš biudžeto bus paklota 77 mln. eurų. Gaus ir turintys atžalų bėdžiai, ir Seimo nariai, ir subsidijuojamus kotletus ryjantys bankininkai su 10 tūkstančių alga per mėnesį.

Kam dar? Na, dar 5 mln. eurų gaus meno kūrėjai, per 4 mln. – sportininkai. Tiesiog mirtinai būtinos išlaidos! O nuo pandemijos nukentėjusioms karvėms parama jau išdalinta. Anksčiau negu pensininkams. Ūkininkai gavo 6,974 mln. – 77,8 euro už vieną galvą su ragais. O dar sako, kad karvės koronavirusu neserga. Lietuvoje serga, nesgi labai nukentėjo!

Iš kur tokia pinigų liūtis? Mūsų genijai sostinėje vėl prisiskolino tautos vardu. Pusantro milijardo pradžiai. Nes savų pinigų nebėra: pramonė Lietuvoje per pusmetį smuko 4,8 proc., valstybė per šešis mėnesius negavo 722 mln. eurų planuotų pajamų, o centrinės valdžios deficitas šių metų sausį–gegužę buvo 1,172 mlrd. eurų. Dar ir bedarbių padaugėjo iki 12,8 proc.

Tikrai pats metas pinigus taškyti. Juk balsų ištroškę mūsų politikai nežino kito būdo: reikia viską prašikti čia ir dabar, o kaip bus paskui, tegul galvoja anūkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

marina thebault kosel

ši pastaba paaiškina prastą šalies ekonomikos valdymą. Blogos paskolos, kurias reikia grąžinti, švaistymo politika, paramos pensininkams trūkumas. Niekas nenustebins, kad per artimiausius 5 metus lietuviai emigruoja ieškoti darbo Europoje. Viešųjų finansų praradimas. Covidas pablogino 30% Lietuvos gyventojų gyvenimo sąlygas 2020 m. Palyginkite su Lenkijos ekonomika. Lietuviams euro įvedimas buvo politinė klaida

Cha cha cha

O, ko tikėjaisi, Sauliau? Gandragalviams nei ekonomika, nei šalies ateitis nerūpi. Jiems dabar svarbiausia rinkimai, kad niekas nenustumtu nuo lovio. O, čia tokia dėkinga proga – galima pirkti rinkėjus už skolintus pinigus. Pinigų taškymo vajus tęsis iki pat rinkimų pabaigos. Tavo pastebėjimas apie valstiečių “Pinigų drabstymo atlaidus”, kaip niekad taiklus - ”Tikrai pats metas pinigus taškyti. Juk balsų ištroškę mūsų politikai nežino kito būdo: reikia viską prašikti čia ir dabar, o kaip bus paskui, tegul galvoja anūkai.”

pensininkė

duoda pinigų ir jūs dar burnojate nors dalelę gaus ir eiliniai mirtingieji bet juk jūs nematote kiek išdrabsto išvis ne ten kur reikia ir niekas neatsako tai ko nepatenkinti o antra visos šalys skolinasi ir skolinosi ar kas prašė tavęs nors eurą atiduoti valstybės skolos, valdžia rūpinasi kad ekonomika judėtų į priekį o jums ir vėl blogai gal norite kad vėl mažintų atlyginimus pensijas kaip skolinasi taip po truputį atidavinėja ir kas čia tokio bet gyvenimas nesustoja juk dauguma ir jūs patys imate kreditus arba perkate išsimokėtinai ir gyvenate patenkinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS