Pinigų kapšai | Diena.lt

PINIGŲ KAPŠAI

Futbolo padangėje viskas atrodo pernelyg nuspėjama. Europos stadionuose karaliauja Madrido „Real“, į sezono trofėjų kolekciją pasiglemžęs ir UEFA Supertaurę. Tačiau šiandien jau visu 100 proc. prasidedantis didžiųjų Europos lygų sezonas žada kvapą gniaužiančių intrigų.

Penktadienį 2022–2023 m. pirmenybes pradeda dar dvi iš keturių stipriausių žemyno lygų. Madrido „Real“ ir „Barcelona“ Ispanijoje, „Milan“ ir Turino „Juventus“ Italijoje šį savaitgalį sužais pirmąsias nacionalinių čempionatų rungtynes. „La Liga“ ir „Serie A“ prisidės prie prieš savaitę startavusių Anglijos ir Vokietijos pirmenybių. Visoms joms šis sezonas bus išskirtinis. Dėl labai neįprastu metu – lapkričio pabaigoje – Katare startuojančio pasaulio čempionato lygos skils į dvi skirtingas dalis. Lapkričio pradžioje nacionalinės pirmenybės sustos beveik dviem mėnesiams, o sausį vėl pajudės visu tempu.

Prieš naują startą Europos futbolo galiūnai tradiciškai pažvangino pinigų kapšais. Šios vasaros išlaidavimo ryškiausia lyderė – „Barcelona“.

Prieš naują startą Europos futbolo galiūnai tradiciškai pažvangino pinigų kapšais. Šios vasaros išlaidavimo ryškiausia lyderė – „Barcelona“. Raphinha iš „Leeds United“ už 58 mln. eurų, Julesas Kounde iš „Sevilla“ už 55 mln., Robertas Lewandowskis iš Miuncheno „Bayern“ už 45 mln. Ir tai dar ne pabaiga. Pernai į gilią prarają smukęs Katalonijos klubas vis dar nepraranda vilčių prisivilioti Portugalijos žvaigždę Bernardo Silvą iš „Manchester City“. Beje, pastarasis Anglijos futbolo milžinas taip pat nesnaudžia. Vien ko vertas vieno iš dviejų brangiausių pasaulio puolėjų Erlingo Haalando įsigijimas. Nors oficialiai skelbiama, kad Dortmundo „Borussia“ už mažiausiai dvigubai brangiau vertinamą norvegą gavo tik 60 mln. eurų, reali sandorio suma su įvairiais priedais gali perkopti ir 100 mln. Jei dar pridėtume žydruosius „City“ marškinėlius už maždaug 50 mln. eurų apsivilkusį „Leeds United“ saugą Kalviną Phillipsą, anglų, tiksliau, klubą valdančių arabų, išlaidos irgi daro įspūdį. Tad abejonių kaip ir nelieka – elitinio futbolo gurmanai šiemet turės kuo pasimėgauti.

Gairės: Barcelona, Real, futbolas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS