Plikų galvų vajus | Diena.lt

PLIKŲ GALVŲ VAJUS

XVII Vyriausybės vadovas ne savo noru pradėjo šio sezono plikų galvų politikų madą. Visuomenei primygtinai spaudžiant: "Kas gi nutiko?", buvo patenkintas tuščias smalsumas: "Liga".

Ir nuo tada, iki tol smukę premjero reitingai, staiga ėmė augti it bambukų giraitė. Turbūt tauta taip solidarizavosi su bėdon pakliuvusiu S.Skverneliu, nes toks blogis gali užgriūti bet kurį mirtingąjį.

Viešai pasklidus žiniai apie sveikatos bėdą, premjero reitingų pakilimo negalėjo nepastebėti kiti populiarumo stokojantys politinės arenos genijai.

Pirmasis, savo pliku skalpu palaikantis premjerą morališkai, pasiskelbė sveikatos guru – A.Veryga. Konservatorius K.Masiulis irgi nusiskuto, nors jo plikumo intencija, regis, buvo kita, esą "plikės demonstravimas nerodo nei solidarumo, nei tuo labiau atjautos ligoniams".

Pirmasis, savo pliku skalpu palaikantis premjerą morališkai, pasiskelbė sveikatos guru – A.Veryga.

Paskui išdygo dar keli veikėjai, "viešai prabilę apie juos užgriuvusias ligas". Cinikas pasakytų, kad ponai pritrūko viešo dėmesio, betgi palikime tai jų pačių sąžinės teismui.

Vis dėlto "plikų galvų vajus" aukščiausiuose pasaulio politikų sluoksniuose niekada nebuvo populiarus.

Štai 32-asis JAV prezidentas F.D.Rooseveltas buvo paralyžiuotas ir iš neįgaliojo vežimėlio nesikėlė beveik ketvirtį amžiaus, iki pat mirties. Tačiau niekada jo negalia nebuvo akcentuojama. Priešingai, skelbiant karą Japonijai po Perl Harboro išpuolio, tribūna buvo taip pastatyta, jog atrodė, kad prezidentas kalba stovėdamas. Neakcentuojamas jo luošumas buvo ir jį įamžinant su kitais pasaulio lyderiais viso Antrojo pasaulinio karo metu.

Savo sveikatos problemų neviešino ir 35-asis JAV prezidentas J.F.Kennedy’is, kurį po sužeidimo mūšyje nuolatos kankino nugaros skausmai.

Netgi J.Stalinas stengėsi slėpti savo luošumą, ne paslaptis – kairė jo ranka akivaizdžiai buvo trumpesnė.

Tuo jie rodė, kad valstybės vadovas negali būti silpnas ar ligotas.

Tą mėgina daryti ir S.Skvernelis, toliau nesitraukdamas nuo darbų, nors turėtų tam teisę. Tik iš paskos lakstantys plikagalviai mėgdžiotojai šito nesupranta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Juokas

Kada pradesi normaliai rašyti ,na tokia tuštuma,gal kai rašai nesimasturbuok,o dirbk

Anonimas

straipsnis apie nieka....... ziurnaliste kuri tai raso, gal tu geriau moterie paieskok rimtesniu temu savo svaiciojimams....

gr

Lietuvos tragedija,kad tos galvos ne tik plikos,bet ir tuščios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS