Premjero XVII pirtis | Diena.lt

PREMJERO XVII PIRTIS

Visi, kas nėra "už" šios XVII Vyriausybės protingus ar beprotiškus sprendimus, yra "prieš". Tiksliau sakant, priešai. Lietuvos Premjero XVII. Ir nepaisant to, kad pirmąkart turime profesionalais prisistatančių ministrų Vyriausybę, priešų gretos vis gausėja.

Na, tiek to dėl tų konservatorių, tegu patys įrodinėja, kad nedirba Maskvai (nes ir jiems kiti turi tai įrodinėti). O kas dirba Maskvai, rodymus surinko ir prokurorams pateikė Valstybės saugumo departamentas. Dėl streikavusių mokytojų saugumas medžiagos nepateikė. Nedirba? Tada gaila sąmokslininkais premjero išvadintų pedagogų, bet, matyt, ministras pirmininkas iš kažkur žino, ką šneka.

Vyriausybės vadovas spėjo užkurti pirtį ir, ko gero, mažiausiai politizuotai šalies finansų institucijai Lietuvos bankui. Jo valdybos pirmininko pavaduotojui, ekonomistui prof. Raimondui Kuodžiui, kritikuojančiam Sauliaus Skvernelio mokesčių reformą, pasiūlė prikąsti liežuvį ir užsiimti tiesioginiu darbu, už kurį jam mokamas "kuklus atlyginimas". Ką premjeras iš tiesų turėjo omeny? Ar kad Lietuvos banko valdybos nariams nustatytasis vidutinis mėnesio darbo užmokestis siekia nekuklius 8 227 eurus (2018 m. rugsėjo 30 d.). Ar kad prof. R.Kuodis, gaudamas tokią algą ne iš S.Skvernelio, o iš valstybės, savo nuomonę turėtų pasilikti sau ir liaupsinti visa tai, ką daro Vyriausybė? Ar kad S.Skverneliui mokama per mažai (tuo pat metu nustatytasis atlyginimas tesiekė kuklius 4 239 eurus)?

Na, žiūrint iš vienos pusės, buvęs generalinis policijos komisaras S.Skvernelis yra vidaus tarnybos generolas. R.Kuodis – tik ekonomikos profesorius. Žiūrint iš kitos, prof. R.Kuodis gali tik įvertinti tai, kas daroma su Lietuva. O gen. S.Skvernelis su Lietuva gali daryti, ką nori. Ir žino, atsakyti nereikės, nes yra išrinktas žmonių, jie suteikė pasitikėjimo mandatą.

Žmonės daug ką rinko, paskui neberinko. Dabar jau ir pavardes pamiršo tų, kas jų vardu mandatus visiems oponentams po nosimis kaišiojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Cirkininkas

Nesvarbu, kad pats nevaikšto į pirtį, bet kitiems užkurti tai labai greitas. Kaip ir Veryga - nei pats geria, nei ktiems duoda.

Kokia dar pirtis?

Mūsų Premjeras į pirtį nevaikšto. Jis aktyvus Karbauskio pagonybės išpažintojas. O, pagonis tik rasa ir lietutis prausia bei maudo.

Nezabitauskas

8 tūkstančiai? Dabar aišku, iš kur ta Kuodžio arogancija, "gyvulių ūkis"... Na, šitas bent kažkiek išsilavinęs, o jo viršininkas Vasiliauskas gal nė aštuonių klasių nebaigęs, kad skaičių nesugeba perskaityti ("vienas kAblis du" - iš Vasiliausko kalbų).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS