Ramybės sulauksime negreitai | Diena.lt

RAMYBĖS SULAUKSIME NEGREITAI

Praūžus baltų chrizantemų ir verkiančių gėlių krepšelių šventei, vėl visa jėga tvokstelėjo rinkimų pagirios.

Lietuvoje ir už jos ribų plačiai žinomas rūbų dizaineris Juozukas (nepainioti su garbiuoju krepšinio rinktinės masažuotoju), nevyniodamas žodžių į pamušalą, išsakė, ką aukštuomenės elitas mano apie įstatymų kūrėjus, paprasčiau tariant, parlamentarus: "Kai jau būsiu impotentas madoje, eisiu į politiką."

Lietuviškos mados dizaino guru išmintį turbūt reikėtų suprasti, kad į Seimą eina tik tie, kurie neišmano savo amato (tenka pripažinti, kai kurie jų vargiai ką nors daugiau geba be politikavimo).

Toks, tarpukario terminais kalbant, kriaučiaus požiūris rodo, kad tautos išrinktojo vardas šiandien praradęs pagarbą.

Bet stebėtis nereikėtų. Juk šalyje, kur ankšta sveikam protui, nėra vietos ne tik senukams, bet ir dorai dirbantiems, mokesčius mokantiems ir nenusakomo dydžio valstybinio sektoriaus armiją išlaikantiems žmonėms, labiausiai gerbiami tie, kurie turi daug pinigų.

O parlamentarams (jie nemėgsta būti vadinami "seimūnais"), net ir buvusiems, pinigų retai kada turėtų stigti. Kad ir tiems 80, kuriems rinkėjai šįkart parodė špygą ir į naują Seimą neišrinko, kanceliarija išmokės beveik 1,4 mln. eurų išeitinių išmokų ir su jomis susijusių mokesčių.

Kaip matote, sumaniai sugebėta pasirūpinti savo gerove net nenusisekus planui A. Tik visuotinės pagarbos seimūnai kažkodėl nesulaukia.

Nepaisant to, gyvenimas valdžios olimpe tęsiasi: rinkimų laimėtojai tebedėlioja sudėtingą koalicijos pasjansą, jų žavusis vadas bando tikinti, kad Lietuvos prezidento rinkimuose dalyvauti neplanuoja, todėl jokio užkulisinio lošimo esą nėra.

Tuo pat metu garsiausia šalies Loreta virkauja, kad jos graudus pavyzdys ir viešos patyčios iš jos tauraus darbo bet ką galėjo atbaidyti nuo Seimo pirmininko posto, o Pagėgių K.Komskis, naujai nė neprisiekęs ir jau ištrenktas iš parlamento, neketina nusileisti ir mėgins kautis už savo teisėtai pirktą ar nepirktą mandatą teismuose.

Akivaizdu, kad rinkimų atlaidams pasibaigus ramybė ateis dar negreitai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai

idomu... kas si grazi simpatiska moteris amzinai reklamuojama nuomoniu kvartale? idomu?... kas si grazi simpatiska moteris amzinai relkamuojama nuomoniu skiltyje?Man ji primena matyta vaikysteje mergina Klaipedoje jei neklystu nes labai panasi. Kas ji? ji

SUSIJUSIOS NAUJIENOS