Rinkimų „Teleloto“ | Diena.lt

RINKIMŲ „TELELOTO“

Socialiniuose tinkluose buvo galima išvysti smagią fotografiją. Kažkurio provincijos miestuko skelbimų lentą, kurioje sukabintos kandidatų fotografijos, o pačiam vidury – ryškiaspalvis skelbimas, kviečiantis į "nepaprastą šou", kuriame bus "net Afrikos dramblys". Stebint rinkimų kampaniją ir atrodė, kad joje tik Afrikos dramblio tetrūko.

Nekalbėsime nei apie vieną iš kandidatų, tik tiek, kad šiandien paskutinė diena labai gerai pagalvoti ir apsispręsti. Nes būna taip, kad balsuoji už kandidatą, o išrenkamas Afrikos dramblys. Debatai debatais, vietomis gerokai juokingi ar apgailėtini, vietomis vedėjai žaidė kažkokį "Teleloto", kas nors nesutramdė vidinės įtampos, bet jie dar (beveik) normos ribose. Tuo metu pati kampanija bei (anti)agitacija jokių formų nesibodėjo. Atrodė, kad daug kam yra svarbiau balsuoti ne UŽ kažką, o PRIEŠ kažką. Tad ir netrūko purvo, žemosios leksikos, feikinių, sumontuotų fotografijų ir nuolat mėtomų jau seniai paneigtų iš palubės nukabintų neva faktų. Taip ir veikia juodosios technologijos, nes didžioji rinkėjų dalis į nieką nesigilina ir nieko neanalizuoja. Jiems pakanka dažniausiai tendencingų, kontekstą ignoruojančių antraščių, oponentų prisigalvotų kaltinimų, kad va tas ar ta tai tą ir aną, arba ryškiaspalvių fotomontažų su epitetais, primenančiais Erlicko citatas.

Stebint kampaniją prieš rinkimus, atrodo, kad joje tik Afrikos dramblio trūko.

Nemaža dalis elektorato Prezidentą (-ę) įsivaizduoja kaip kažkokį Mesiją, kuris štai ateis, pakels pensijas ir išspręs daugybę problemų. Nieko panašaus, Lietuva yra ne prezidentinė, o parlamentinė respublika ir visus šalies gyvenimo reikalus (įskaitant pensijas, išmokas ir mokesčius) sprendžia seimas bei ministerijos. Prezidento institucija nėra bejėgė, tačiau svarbiausia jos funkcija – atstovauti šaliai tarptautinėje erdvėje. Kad ir kiek turėtume priekaištų Daliai Grybauskaitei (kai kurie jų turi pagrindo), šią funkciją ji atliko solidžiai ir deramai.

Kad ir kaip pabaigtų šie rinkimai, kad ir kas laimėtų, bus daugybė piktų ir nepatenkintų žmonių. Todėl viena pirmųjų ir svarbiausių būsimo prezidento (-ės) užduočių – vėl suvienyti tautą. Parodyti, kad prezidentas (-ė) iš tiesų rimtai ėmėsi darbo valstybės labui. O valstybė ir yra jos žmonės. Jei žmonės jaus rūpestį jais, atsakingumą atėjus į svarbų postą, atitols visas triukšmas ir pyktis. To labai lauktume. O rytoj bus labai įdomi diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

O

kur dėtis, kai nėr UŽ ką balsuot? Tai ir belieka balsuot PRIEŠ...

Karen Croley

„Google“ šiuo metu moka $ 17,000 iki $ 22,000 per mėnesį namuose. Prie šio darbo prisijungiau prieš 2 mėnesius ir per pirmuosius savo darbo mėnesius uždirbau $ 20,544. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerėjo! gaalite jį patikrinti >>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­9­­9.C­­o­­m

> Irgi pesimistas

Kalbėdamas apie oligarchus turi galvoje Karbauskį ir dabartinio Seimo jam suteiktas mokestines lengvatas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS