Sabas – ne LeBronas | Diena.lt

SABAS – NE LEBRONAS

Asilų kontora, nevykėlių klubas. Reikliesiems sofos ekspertams, kad įvertintų visus Domanto Sabonio mainų iš Indianos „Pacers“ į Sakramento „Kings“ aspektus, pakako vos kelių minučių. Verdiktas buvo negailestingas visiems šios istorijos dalyviams, netgi pačiam NBA krepšininkui iš Lietuvos.

Iš tiesų, kai 2019-ųjų spalį D.Sabonis pasirašė įspūdingą 77 mln. JAV dolerių vertės sutartį, atrodė, kad puolėjo kelias Indianoje truks bent jau iki įsipareigojimų pabaigos – 2023-iųjų rudens. Juolab kad pirmi du sezonai dar iki rekordinės lietuviams sutarties pasirašymo buvo daug žadantys. Kiti du – tiesiog nuostabūs. Dukart gautas kvietimas į „Visų žvaigždžių“ renginį, įspūdingi rezultatyvumo ir naudingumo rekordai. Tačiau NBA verslo mašina niekam nieko negarantuoja. Paradoksalu: NBA vadinama krepšininkų lyga, kurioje būtent jie diktuoja sąlygas, tačiau kai kalba pasisuka apie mainus, žaidėjai tampa bejėgiais. Jei klubų savininkai nuspręs, gali išsiųsti bet ką ir bet kur. Nebent būtum LeBronas Jamesas. Domas, žinoma, ne LeBronas, tačiau ir ne suolo galo kamštis. 25-erių 211 cm ūgio lietuvis šį sezoną fiksuoja įspūdingus rodiklius – vidutiniškai per mačą pelno po 19 taškų, 12 kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus. Pagal dvigubų dublių skaičių jis patenka į geriausių NBA krepšininkų trejetą. Žinant, kad sportinės formos viršūnėje D.Sabonis gali būti dar bent penkerius–septynerius metus, „Kings“ gavo ramstį, ant kurio gali lipdyti komandą ilgiems metams į priekį.

Vertinant šio sezono perspektyvas, Domas taip pat neturėtų pralaimėti. Nors Sakramento klubas turnyrinėje lentelėje rikiuojasi tik viena vieta aukščiau nei Indianos ekipa, „Kings“ Vakarų konferencijoje turi realių šansų patekti į atkrintamąsias varžybas. „Pacers“ klubui, kaip vienam silpniausių Rytuose, sezonas, ko gero, baigsis gerokai anksčiau. Ir čia, matyt, yra svariausias D.Sabonio mainų argumentas. Gal su vietoje lietuvio gautais naujokais „Pacers“ rezultatai šaus į viršų?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nba

Į Žalgirį jį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS