Skirtingų interesų dermės | Diena.lt

SKIRTINGŲ INTERESŲ DERMĖS

Nors kalendorinė žiema jau įsibėgėja, Lietuvoje meškos vis dar nemiega. Bent jau ne naminės, o turinčios laisvo žvėries statusą, kurioms ne tik kalendoriai, bet ir valstybių sienos (nekalbant apie pasieniečius) nieko nereiškia.

Po Raseinių rajono miškus klajojančios rudosios pėdsakus vėl aptiko medžiotojai.

Užfiksavo ir tiek, nors turbūt ne vienam knietėjo surengti amžiaus medžioklę, kokios čia nebuvo bemaž 100 metų.

Tiek laiko skaičiuojama nuo tada, kai rudieji lokiai Lietuvoje laikomi išnykusiais. Visa laimė, ne taip seniai juos spėta įrašyti į saugomų rūšių sąrašą, kad kokiam nors gyvųjų taikinių mėgėjui nepakiltų ranka prieš šitą įspūdingą padarą ir paskui nereikėtų teisintis, esą supainiojo lokį su laukine kiaule.

Žinia apie interesų skirtumų dermę mus pasiekė ir iš Briuselio, kur iš vaikinų sekso vakarėlio nuo policininkų spruko homofobiškų pažiūrų europarlamentaras iš Vengrijos.

Įstatymais ginti meškas prireikė, nesgi pastaruosius metus jų apsilankymai mūsų miškuose tapo vis dažnesni.

Nors rudieji lokiai čia ir neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, yra savotiški benamiai imigrantai, užklystantys iš kaimyninių šalių, tranzitu keliaujantys per mūsų išretėjusius miškus, tačiau jų viešnagė kertasi su vietinių medžiotojų svajonėmis.

Ir ko norėti, visas pasaulis pilnas skirtingų interesų. Štai nuo šiol kiekvieną lapkričio 10-ąją, tądien, kai Kalnų Karabache baigėsi karo veiksmai, Azerbaidžane bus švenčiama Pergalės diena. Nors armėnams tai bus Juodojo gedulo data.

Rusija nepatenkinta naujosios Moldovos prezidentės siekiu rusų karius patraukti iš separatistinės Padniestrės.

Tačiau yra ir išimčių. Štai ėmė ir sutapo Izraelio bei Irano interesai, kai pastarasis savo branduolinėje programoje nusprendė nebedidinti urano sodrinimo lygio. Tiesa, amžiaus sutarimas pasiektas tik tada, kai specialieji agentai nudaigojo svarbų iraniečių branduolinės programos mokslininką.

Žinia apie dar didesnę interesų skirtumų dermę mus pasiekė ir iš Briuselio, kur iš vaikinų sekso vakarėlio nuo policininkų spruko homofobiškų pažiūrų europarlamentaras iš Vengrijos.

Po viso to tikėtina, kad ir meška kada nors broliausis su medžiotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senis

Po Karabacho ru meška nebe ta

Veryga kovido kailyje

Ačiū Dievui, nors vienas tekstas ne apie kovidą. O kalbant į temą, mūsų medžiotojai paprasčiausiai pamiršo, kas per padaras yra meška ir kad su juo geriau nesusitikti, nes amžiaus medžioklė gali baigtis tokiomis kančiomis, su kuriomis palyginus kovidas atrodys it banalus pretekstas neiti į darbą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS