Slėpkitės už etažerės | Diena.lt

SLĖPKITĖS UŽ ETAŽERĖS

Praėjusią savaitę į Kaliningrado (ne Karaliaučiaus) sritį nudardėjo traukinys su cementu. Pirmasis po namudinių draudimų panaikinimo.

Kokia gėda, baisu ir apsakyti. Prieš visą Europą. Bet normaliems žmonėms, ne politiniams pacientams, iš pradžių buvo aišku, kad taip ir bus. Dabar jau akivaizdu – nesąmonė padaryta ir dėl Kinijos, ir dėl trąšų tranzito, tik valdantieji sostinėje vis dar tuo negali patikėti, nors jiems ir buvo sakoma.

Kodėl geopolitikoje esame tokie apgailėtini kvailiai? Klausimas – ir transcendentinis, ir praktinis. Su tais tranzito draudimais pasimaivėme lyg girta jaunamartė pliaže, o dabar paaiškėjo, kad nieko Europoje nereiškiame. Tai irgi buvo sakoma, bet ponuliai, arogantiškai imitavę savo svarbą, vis tiek niekaip negalėjo tuo patikėti.

Dabar jau akivaizdu – nesąmonė padaryta ir dėl Kinijos, ir dėl trąšų tranzito, tik valdantieji sostinėje vis dar tuo negali patikėti, nors jiems ir buvo sakoma.

Protingas vyras V.Laučius pastebėjo, kad virstame "politikos kaimu". Tačiau reikėtų pripažinti, kad "politikos miestu" mes niekada ir nebuvome. Esame Europos patvorys – patys ten įsitaisėme, į apyvartą paleidę savo vilnietišką pasipūtimą, nekompetenciją ir dekoratyvinį sudešinėjimą, kuris daugeliui iki visiško idiotizmo praskiedė smegenis. Su kuo mes dar nesusipykome, gerbiami politikos paliegėliai?

Europos pakraštys esame todėl, kad mūsų valdančiųjų grupuotėse nuolat vyrauja atsitiktiniai žmonės. Nėra tikrų asmenybių, ekspertų, nes Lietuvoje jais gali būti bet kas, net M.Šalčiūtė kadaise kaip verslo ekspertė kviesta į TV "Pinigų kartą". Hormonai, sekrecija ir parodomasis patriotizmas pas mus yra svarbesnis už sveikas smegenis. Todėl mums iki profesionalų lygio toli, kaip iki Burundžio. Parodykite Lietuvoje tokį karo ekspertą, koks Ukrainoje yra O.Ždanovas. O kokią aurą per šį karą įgijo sofistikos ir demagogijos genijus O.Arestovyčius, net labiausiai karščiuojančiam rusofašistui galintis įrodyti, kad Kremliuje gyvena "piderai"? Jo kalbos – lyg šventasis raštas, jos dabar itin reikalingos formuojant viešąją nuomonę apie ukrainiečių teorines ir faktines pergales kare.

Ar nors iš tolo bent šitiems dviem kas nors prilygsta Lietuvoje? Mūsų plepiams tik slėptis už etažerės.

P.S. Tai vis dėlto ką Seime veikia R.Lopata? Tranzitas tai važiuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

to cha cha

okupacija buvo caro laikais. O 1940 jokia ne okupacija. Dėjo litvinai į kelnes ir į kojas. O likusieji delegatus nuvarė į Maskvą sojūzan prašytis. Kokia okupacija kai nė vieno šūvio , dargi su gėlėm pasitiko.

Kęstas

Nori dar rimčiau? Paskaityk Delfį. Svarbiausi Lietuvos valstybės specialieji projektai: "Delfi specialieji projektai: Esate vieni iš nedaugelio, jei to dar nebandėte: paaiškina, kodėl taip maga pasimylėti automobilyje." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Cha cha Senas Kremliaus šuo Kęstas laiko save rimtu žmogumi

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su SovietųSąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo:  (Apie mokslą-studijas-ekonomiką).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS