Srovės ir „siusiukai“ | Diena.lt

SROVĖS IR „SIUSIUKAI“

Pandemija mus ne tik išblaškė po vienatvės kampus, bet ir įspraudė į plokščią ekranų gyvenimą. Pavartai paveiksliukus feisbuko ar instagramo platybėse – tarsi paragauji uždrausto rojaus, pasidaliji nuomone ar naujiena – tarsi apmalšini bendravimo badą.

Lyg ir gauni nemokamą relaksaciją, tačiau nė pats nesuvoki, kiek už ją susimoki. Savo laiku ir "laikais" kuri įvaizdį žmonėms, kurie, apaugę mūsų dėmesiu, tampa nuomonės formuotojais. Tokį pakaitalą svetimžodžiui "influenceris" siūlo lietuvių kalbos normintojai. Gremėzdiškesnį naujadarą "įtakdarys" vienas šmaikštuolis lietuvių kalbos grynintojas pakeitė "įtakiuku". Taiklu, kai kalbama ne apie minties galiūnus, o apie menkute srovele purškiančius savo minčių p

Lyg ir gauni nemokamą relaksaciją, tačiau nė pats nesuvoki, kiek už ją susimoki. Savo laiku ir "laikais" kuri įvaizdį žmonėms, kurie, apaugę mūsų dėmesiu, tampa nuomonės formuotojais.

Panašioje balutėje dabar turškiasi Gintarė Gurevičiūtė, iki šiol kaip medų kabinusi dėmesį socialiniuose tinkluose. Turinti ambicijų "kurti pozityvų, sveikuolišką turinį" žinoma moteris jį gana keistai supranta. Kartą kukurūzų lauke pernelyg nuogybių parodė, tad buvo priversta pašalinti nuotrauką iš socialinio tinklo, kitą – išsakė susižavėjimą nusikalstamo pasaulio atstovo Daktaro šeima. Galiausiai drėbtelėjo iš peties: pasidalijo istorija, kaip sirgdama koronavirusu poilsiavo Kipre, tūsinosi su kompanija, namo sausakimšu tautiečių lėktuvu grįžo. Visuomenei (ir influenceriams) ėmus piktintis, ne apgailestavo dėl savo infantilaus elgesio, bet apkaltino, esą taip kiti influenceriai kėsinasi perimti jos sekėjus. O paprašyta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro paraginti savo sekėjus nekeliauti, atsisakyti nebūtinų susibūrimų, nepakėlė tokios naštos: "Negaliu nebūti savimi"...

Kaip tik tomis dienomis, kai G.Gurevičiūtė vėlėsi savo plepaluose, televizija parodė interviu su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru. Paklaustas, kodėl nuo pat pandemijos pradžios savanoriauja kovidinių ligonių reanimacijoje, atsakė labai paprastai: tai pareiga šiuo sunkiu metu. "Pastangos gyventi ne į save, o nuo savęs – būtent tai suformuoja žmogų", – žino ir tokį buvimo savimi receptą garsus atlikėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

Taikliai parašyta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS